Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι πιο διάσημες ατάκες από ταινίες


Υπάρχουν ταινίες που μας έχουν μείνει στο μυαλό λόγω των πολύ καλών υποκριτικών ικανοτήτων των ηθοποιών, λόγω της σκηνοθεσίας, λόγω της υπόθεσης και πολλών άλλων. Υπάρχουν όμως και ορισμένες ταινίες, τις οποίες όταν τις φέρνουμε στο μυαλό μας, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι κάποια χαρακτηριστική ατάκα. Εμείς, διαλέξαμε τις δέκα καλύτερες.



Groucho Marx: Animal Crackers

«One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got in my pajamas, I don't know.»

Η ατάκα ανήκει στο Groucho, τον μεγαλύτερο από τους τέσσερις αδερφού Marx, που μεσουράνησαν στην κινηματογραφική βιομηχανία πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και μετά από αυτόν, σαφώς μεγαλύτεροι και γερασμένοι. Η φράση αυτή είναι από την ταινία Animal Crackers, του 1930. Το μουστάκι του Groucho σε όλες τις ταινίες ήταν αυτοκόλλητο.


Sean Connery: James Bond, Dr. No


«My name is Bond. James Bond.»

Είναι λίγο δύσκολο να αναφέρουμε όλους όσοι έχουν πει αυτή την ατάκα, αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις για ποια ταινία πρόκειται. Η φράση αυτή πρωτοακούστηκε από το στόμα του Sean Connery, στην ταινία Dr. No, το 1962. Έκτοτε την έχουμε ακούσει σε άλλες 21 ταινίες και πάμε για την 22η. Ο μυστικός πράκτορας αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας του Ian Fleming.


Humphrey Bogart: Casablanca


«Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine»,

λέει ο Humphrey Bogart. υποδυόμενος τον κυνικό και εξόριστο Rick Blaine, στη θρυλική ταινία του 1942, Casablanca. Αυτός ήταν και ο ρόλος που έκανε γνωστό τον ηθοποιό. Πολλές ήταν οι φήμες που ήθελαν τον Ronald Reagan να έχει επιλεχθεί αρχικά για το ρόλο του Rick. Παρόλα αυτά, λόγω των υποχρεώσεών του στο στρατό, η παραγωγή δεν το μελέτησε περισσότερο. Επίσης, οι ηθοποιοί δε γνώριζαν το τέλος της ταινίας μέχρι την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, καθώς το αυθεντικό έργο τελείωνε με τον Rick να παρακινεί την Ilsa (Ingrid Bergman) και τον Victor (Paul Henreid) να φύγουν για το αεροδρόμιο.


Tom Hanks: Forest Gump


«Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.»

Η ταινία του 1994, Forest Gump, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks απέσπασε συνολικά έξι Oscars από τα 13 για τα οποία είχε προταθεί. Το 2001, ο σεναριογράφος Eric Roth έγραψε ένα σενάριο βασισμένο στη συνέχεια της νουβέλας Gump and Co. Η ιστορία ξεκινούμε με τον Forest να κάθεται σε ένα παγκάκι και να περιμένει το γιο του να γυρίσει από το σχολείο. Μετά τα γεγονότα όμως της 11ης Σεπτεμβρίου οι Roth, Zemeckis και Hanks αποφάσισαν ότι η ιστορία δεν ήταν καθόλου σχετική με την τότε εποχή. Το 2007, οι φήμες ήθελαν τους παραγωγούς της Paramount να κοιτούν και πάλι το σενάριο.


Arnold Schwarzenegger: Terminator


«I'll be back.»

Η κλασική ατάκα του Arnold Schwarzenegger, στην ταινία Terminator, του 1984, στην οποία υποδύθηκε τον ίδιο τον εξολοθρευτή. Τη φράση αυτή την έλεγε αφού τα είχε κάνει όλα ρημαδιό. Επρόκειτο για μία ταινία χαμηλού κόστους, για την παραγωγή της οποίας δαπανήθηκαν περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια και που κατάφερε να κάνει εισπράξεις 78 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.


Robert De Niro: Taxi Driver


«You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Well, who the hell else are you talkin’ to? You talkin' to me? Well, I’m the only one here. Who the fuck do you think you’re talking to?».

Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει πιο γνωστή ατάκα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, που ακούγεται ακόμα και στις μέρες μας. Την είπε ο Robert De Niro, υποδυόμενος τον Travis Bickle, στην ταινία του 1976, Taxi Driver. Το 2005 οι φήμες ήθελαν το Robert De Niro και το Martin Scorsese να ζωντανεύουν και πάλι τον εκκεντρικό Travis Bickle, σε ένα sequel της ταινίας, αλλά δυστυχώς, δεν προχώρησε.


Harrison Ford: Star Wars


«May the Force be with you.»

Η ατάκα ανήκει στον Harrison Ford. ο οποίος ενσάρκωνε τον Han Solo, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Πόλεμος των Άστρων του 1977. Η ταινία αυτή επηρέασε πολλούς παραγωγούς από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της, καθώς ξεκίνησε μια νέα γενιά ειδικών εφέ και σκηνών δράσης.


Clint Eastwood: Sudden Impact


«Go ahead, make my day.»

Αυτή η φράση ανήκει στον Harry Callahan, τον θρυλικό αστυνόμο της ταινίας του 1983, Sudden Impact. Τον Callahan υποδύθηκε ο Clint Eastwood. Η αξιομνημόνευτη σκηνή της καταδίωξης, στην εμπορική περιοχή του κέντρου, προσφέρει μία γρήγορη ξενάγηση στην περιοχή πριν αυτή καταστραφεί από το σεισμό Loma Prieta, τον Οκτώβρη του 1989.


Marlon Brando: The Godfather


«I'm gonna make him an offer he can't refuse»,

Είπε ο θρυλικός Vito Corleone, τον οποίο ενσάρκωσε ο Marlon Brando, στην ταινία του 1972, The Godfather, σε σκηνοθεσία του Francis Ford Copolla. Η ταινία απέφερε 133.698.921 δολάρια εισπρακτικά κέρδη παγκοσμίως.


Clark Gable: Gone with the Wind


«Frankly, my dear, I don't give a damn.»

Αυτός ήταν ο αντίλογος προς τη Scarlett O’ Hara (Vivien Leigh) από τον Rhett Butler, τον οποίο υποδυόταν ο Clark Gable. στην κλασική ταινία του 1939, Gone with the Wind. Από τις 13 υποψηφιότητες που είχε, η ταινία κατάφερε να αποσπάσει 10 Oscars.

πηγή: menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου