Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα 20 πραγματικές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες από το διαδίκτυο vol. 2


 
Το πρώτο μέρος εδώ
 
 
 

Το θαλάσσιο τέρας του νησιού Χουκ (φωτογραφία πάνω)
Το νησί Χουκ βρίσκεται στα ην Αυστραλία και είναι ακατοίκητο και άγριο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 κάποιος Robert Le Serrec τράβηξε μια φωτογραφία ενός τεράστιου πλάσματος που έμοιαζε με γυρίνο. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το Μάρτιο του 1965. Έχει ειπωθεί ότι ο Serrec και η οικογένειά του είδαν το πλάσμα στον βυθό της λιμνοθάλασσας ενώ είχαν ναυαγήσει στον Great Barrier Reef. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά πολλοί είπαν πως ήταν κάποια πλάκα του Serrec. Υπάρχει η άποψη ότι χρησιμοποίησε πλαστικά καλύμματα βυθισμένα στο νερό για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου θαλάσσιου φιδιού.
 
 
Ο θάνατος του Reynaldo Dagsa


Ο Reynaldo Dagsa ήταν ένας Φιλιππινέζος πολιτικός και δολοφονήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2011. Ο θάνατος του έγινε γνωστός χάρη στο γεγονός ότι την ώρα της δολοφονίας του ετοιμαζόταν να τραβήξει μια φωτογραφία με την οικογένεια του. Στην φωτογραφία φαίνονται -εντελώς τυχαία- τα πρόσωπα και των δύο δολοφόνων του. Ο σκοπευτής αναγνωρίστηκε γρήγορα και ήταν κάποιος ληστής που είχε βγει από τη φυλακή με αναστολή, ονόματι Michael Gonzales. Ο άλλος που κοιτάει τον δολοφόνο ήταν κάποιος Rommel Oliva. Ο Gonzales είχε στρέψει το όπλο στον Dagsa δευτερόλεπτα πριν ο τελευταίος τραβήξει την φωτογραφία. Η φωτογραφία δόθηκε στην αστυνομία και οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν.
 
 
Solway Firth Spaceman


Η Solway Firth Spaceman είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Jim Templeton το 1964 στο Burgh Marsh της Αγγλίας. Ο Templeton ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία δείχνει στο φόντου κάτι που φοράει διαστημική στολή και επιμένει ότι δεν είδε κανέναν τριγύρω όταν τράβηξε την φωτογραφία. Η φωτογραφία προκάλεσε το ενδιαφέρον των ουφολόγων. Ο Templeton επιμένει ότι δεν είδε την φιγούρα όταν εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες, και αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι η φωτογραφία ήταν γνήσια.
 
 
Μια άλκη του χιονιού


Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν μια λευκή άλκη. Η πρώτη βγήκε το 2007, από έναν άγνωστο φωτογράφο, που είχε συλλάβει δύο άλκες αλμπίνο στον ανατολικό Καναδά. Το 2009, βγήκε μια ακόμη που δείχνει μια λευκή άλκη με τον τίτλο "Beautiful Snow Moose". Οι φωτογραφίες είναι γνήσιες, αλλά τα ζώα μάλλον δεν είναι αλμπίνο αλλά άσπρες άλκες. Μια άλκη μπορεί να γεννηθεί με μια ασυνήθιστη γενετική παραλλαγή στο τρίχωμα της. Εκτιμάται ότι 1 στις 100.000 άλκες έχουν άσπρο τρίχωμα.
 
 
Αετός εναντίον αλεπούς


Ο χρυσός αετός είναι ένα από τα πιο γνωστά αρπακτικά του βορείου ημισφαιρίου. Είναι γνωστό πως επιτίθενται και σκοτώσουν αλεπούδες, άγριες και κατοικίδιες γάτες, κατσίκες του βουνού, αγριοκάτσικα, μικρά ελάφια, ακόμα και ενήλικα ζαρκάδια. Το είδος που ζει στην Ευρώπη κυνηγάει ακόμη και λύκους. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Φινλανδό φωτογράφο Pekka Komi, τον Φεβρουάριο του 2006. Δεν τραβήχτηκε «από κάποιον κυνηγό στη Μοντάνα», όπως γραφόταν αρχικά στα mail, αλλά μάλλον από τον Komi στη νότια Φινλανδία.


Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι η αλεπού συνάντησε τυχαία τον αετό, ενώ έτρωγε και ακολούθησε συμπλοκή και ο αετός την άρπαξε. Τελικά η αλεπού μπόρεσε και απελευθερώθηκε και έφυγε.
 
 
Ο τεράστιος κροκόδειλος των Φιλιππινών


Τον Σεπτέμβριο του 2011 βγήκαν κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν έναν τεράστιο κροκόδειλο που συνελήφθη στις Φιλιππίνες. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί ποτέ με μήκος 6,4 μέτρα. Ζυγίζει 1 τόνο και για να τον πιάσουν τον κυνηγούσαν 100 άνδρες για 3 εβδομάδες. Τον έπιασαν επειδή πίστευαν ότι ήταν υπεύθυνος για το θάνατο ενός ψαρά.
Το ερπετό ανησυχούσε για πολύ καιρό τους χωρικούς. Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον πιάσει μέχρι που θεωρήθηκε σοβαρή απειλή γι’ αυτούς. Για να τον πιάσουν ζωντανό οι χωρικοί έστησαν 4 παγίδες με χαλύβδινα καλώδια. Αφού τον έπιασαν, τον μετέφεραν από 100 άνδρες. Παρά την υποψία πως ο κροκόδειλος είχε σκοτώσει τον ψαρά, τελικά δεν τον σκότωσαν και έγινε το νέο αστέρι ενός οικολογικού πάρκου στην περιοχή.
 
 
Hubble Ultra-Deep Field


Το Hubble Ultra-Deep Field (HUDF) είναι μια φωτογραφία από μια μικρή περιοχή του διαστήματος στον αστερισμό της Καμίνου. Η εικόνα έχει φτιαχτεί από τα δεδομένα που λήφθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble το 2003 και το 2004. Είναι η βαθύτερη εικόνα του σύμπαντος. Το HUDF συνελήφθη σε ένα τμήμα του ουρανού με αστέρια που δεν ήταν πολύ φωτεινά. Έχει υπολογιστεί ότι η φωτογραφία δείχνει 10.000 γαλαξίες διαφόρων ηλικιών, μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων.
 
 
Eltanin Antenna


Κεραία Eltanin ονομάστηκε ένα ασυνήθιστο αντικείμενο που φωτογραφηθεί στο βυθό της θάλασσας από ωκεανογραφικό ερευνητικό πλοίο USNS Eltanin το 1964 δυτικά του Cape Horn. Μετά από ανάλυση διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο έχει ύψος λιγότερο από 1 μέτρο και έχει 6 κύρια οριζόντια δοκάρια κατανεμημένα ομοιόμορφα στον κορμό του. Κάθε δοκάρι έχει μια μικρή μπάλα, στο άκρο της. Είναι όρθια σε βάθος 3.904 μέτρων. Η ανακάλυψη προκάλεσε το ενδιαφέρον ουφολόγων και πιστεύουν πως μπορεί να είναι κάποιο εξωγήινο τεχνούργημα.
 
 
London Calling


Στις 21 Σεπτεμβρίου 1979, οι The Clash έδιναν συναυλία στο Palladium της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της περιοδεία τους στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, κάποια Pennie Smith τράβηξε μια διάσημη φωτογραφία του Paul Simonon να σπάει το μπάσο του. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του δίσκου των The Clash του 1979 London Calling. Αργότερα ψηφίστηκε ως η καλύτερη ροκ φωτογραφία όλων των εποχών από το περιοδικό Q. Αρχικά η Smith δεν ήθελε να χρησιμοποιήσουν την φωτογραφία της, γιατί ένιωθε ότι δεν ήταν τεχνικά καλή και δεν είναι εστιασμένη (απομακρυνόταν από τον Paul για να αποφύγει το χτύπημα).
 
 
Ο πίθηκος του De Loys


Ο Ameranthropoides loysi (πίθηκος του De Loys) φέρεται να είναι ένα μεγάλο ανθρωποειδές που παρουσιάστηκε από τον François De Loys κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πετρελαίου (1917-1920) σε μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας, κυρίως κοντά στη λίμνη Μαρακαΐμπο. Η αποστολή δεν ήταν επιτυχής, και επιπλέον οι συμμετέχοντες υπέφεραν πολύ λόγω ασθενειών και αψιμαχιών με τους ντόπιους. Από τα 20 μέλη της ομάδας, μόνο 4 επέζησαν. Σύμφωνα με την αναφορά του de Loys, ενώ η ομάδα είχε στρατοπεδεύσει κοντά στον ποταμό Τάρα, τους πλησίασαν δύο μεγάλα πλάσματα. Αρχικά, οι άνδρες πίστεψαν ότι ήταν αρκούδες, αλλά μετά παρατήρησαν την περίεργη εμφάνισή τους. Τα πλάσματα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, φαινόταν θυμωμένα, αφόδευσαν στα χέρια τους και πέταξαν τα κόπρανα στους άνδρες.
Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι άνδρες πυροβόλησαν και σκότωσαν το αρσενικό. Το θηλυκό τότε έφυγε στο δάσος. Ο De Loys και οι σύντροφοί του κατάλαβαν ότι είχαν συναντήσει κάτι ασυνήθιστο. Κατά κάποιο τρόπο το ζώο έμοιαζε με ένα είδος πιθήκου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερη με ύψος 1,57 μέτρα. Ο De Loys επίσης μέτρησε 32 δόντια (οι περισσότεροι πίθηκοι έχουν 36 δόντια), και σημείωσε ότι το πλάσμα δεν είχε ουρά. Οι άνδρες έβαλαν το πλάσμα καθιστικό σε ένα κλουβί και το στήριξαν με ένα ραβδί κάτω από το πηγούνι του. Έπειτα τράβηξαν μια και μόνο φωτογραφία, ο de Loys είπε πως το έγδαραν και είχε σκοπό να κρατήσει το κρανίο του. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία εγκαταλείφθηκαν λόγω της ταραγμένης εκστρατείας. Εκτός από τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, οι μόνες ενδείξεις του πλάσματος είναι μια φωτογραφία.
Η διαμάχη για από την αυθεντικότητα του πλάσματος συνεχίζεται, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φάρσα και πως είναι κάποιο είδος πίθηκου. Ο Michael Shoemaker υποστηρίζει ότι το ζώο έχει διαφορές από ένα πίθηκο στο στήθος, στα χέρια, στο πρόσωπο, έχει προγναθισμό και -το πιο σημαντικό- έχει πολύ μεγαλύτερο μέτωπο από οποιοδήποτε άλλο γνωστό πίθηκο.

 
Bonus
2007 California UFO Wave
 

Το 2007 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνει ένα παράξενο αεροσκάφος πάνω από διάφορες περιοχές της Καλιφόρνιας. Το αντικείμενο ήταν σχεδόν εντελώς αθόρυβο και κινούνταν πολύ ομαλά, μέχρι που απογειώθηκε εν ριπή οφθαλμού. Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2007, το αντικείμενο φωτογραφήθηκε σε δυο περιοχές στην Καλιφόρνια. Οι εικόνες δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί από κανένα και μπορεί να έχουν κατασκευαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου