Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ένα ρωσικό οχυρό «μεταμορφώθηκε» σε μαγικό σπήλαιο!

Τα μαγευτικά σπήλαια Napalm στη Ρωσία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας φυσικής «διεργασίας». Ούτε οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες που βλέπετε να κρέμονται από τις οροφές δημιουργήθηκαν με το γνωστό σε όλους τρόπο της σταδιακής εναπόθεσης ανθρακικού ασβεστίου (ασβεστίτης) κατά τη διάρκεια σταγονοροής στο εσωτερικό των σπηλαίων.

Στην ουσία πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο «μυστικό» του ρωσικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δοκίμαζε την επίδραση των όπλων ναπάλμ (ειδικότερα βομβών) στο εσωτερικό ενός στρατιωτικού οχυρού.



Οι βόμβες ναπάλμ -ως γνωστόν- θεωρούνται ένα από τα πιο εξελιγμένα όπλα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που χρησιμοποιούσαν βομβαρδιστικά αεροσκάφη σε επιδρομές. Αποτελούνται κατά κύριο λόγο από μια εύφλεκτη ζελατινοειδή ουσία που προέρχεται από τη βενζίνη, ικανή να προκαλέσει τρομακτικά εγκαύματα και αφυδάτωση.



Αυτές τις «παρενέργειες» ήθελαν να μάθουν οι Ρώσοι, όταν αποφάσισαν να «τεστάρουν» τις βόμβες σε κλειστό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε: Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του ρωσικού οχυρού συνετέλεσαν στο σταδιακό λιώσιμο των… τούβλων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του μαγευτικού σπηλαίου Napalm με τους εντυπωσιακούς «σταλακτίτες» στο ταβάνι.

πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου