Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια ρεκόρ Χριστουγέννων

Η μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών με τον Αϊ- Βασίλη


Ο καναδός Jean-Guy Laquerre έχει 25.104 διαφορετικά είδη αναμνηστικών με τον Αϊ- Βασίλη... και συνεχίζει να τα μαζεύει! Η συλλογή του περιλαμβάνει 2.360 φιγούρες, 2.846 κάρτες και καρτ-ποστάλ από 33 νομούς της χώρας και 241 καρφίτσες.



Τα περισσότερα φώτα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο


Το ρεκόρ για τα περισσότερα φώτα να ανάβουν ταυτόχρονα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι 150.000! Το δέντρο, στο καθεδρικό ναό της Κολωνίας στη Γερμανία, κατέχει το ρεκόρ από τότε που ήταν διακοσμημένο το Δεκέμβριο του 2006.


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Αϊ- Βασίληδων


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Αϊ- Βασίληδων έγινε το 2007, όταν 13.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, όλοι ντυμένοι Αϊ- Βασίληδες, κατέβηκαν στην πλατεία Guildhall στη Derry City της Βόρειας Ιρλανδίας.


Η μεγαλύτερη κάλτσα Χριστουγέννων


Η μεγαλύτερη κάλτσα Χριστουγέννων έχει 32 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος (από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα) και φτιάχτηκε από το Σύλλογο Παιδιών του Λονδίνου το 2007.


Το γηραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Κάθε χρόνο, η Τζάνετ Πάρκερ από το Wiltshire, στολίζει το χριστουγεννιάτικο της δέντρο, το οποίο αγοράστηκε από την προ-προ θεία της, το 1886. Το δεντράκι έχει ύψος 30 εκατοστά και στη βάση του έχει παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες εικόνες των χερουβίμ και της Παρθένου Μαρίας.


Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο


Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο είναι 71 μέτρα σε ύψος και 23 μέτρα σε πλάτος και κτίστηκε στο σταθμό St Pancras, στο Λονδίνο, για να τιμήσει την ανακαίνιση του σταθμού, τον Δεκέμβριο του 2007.


Η μεγαλύτερη ομάδα τραγουδιστών καλάντων


Η μεγαλύτερη ομάδα τραγουδιστών καλάντων αποτελείτο από 7.514 τραγουδιστές στο πανεπιστήμιο Bob Jones στη Νότια Καρολίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, το 2004.


Ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος ντυμένος Άγιος Βασίλης


Ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος ντυμένος Άγιος Βασίλης έγινε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2009, όταν ο άγγλος δρομέας ο Simons Paul ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2 ώρες 55 λεπτά 50 δευτερόλεπτα.


Το μεγαλύτερο αστέρι Χριστουγέννων


Το μεγαλύτερο αστέρι Χριστουγέννων έχει 31,59 μέτρα ύψος και παρουσιάστηκε στην Κεράλα, Ινδία, τον Δεκέμβριο του 2009.


Τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοπήκαν σε δύο λεπτά


27 είναι τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοπήκαν σε δύο λεπτά. Η κάτοχος του ρεκόρ, Erin Lavoie από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέτυχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην τηλεοπτική εκπομπή στη Γερμανία το Δεκέμβριο του 2008.

πηγή: gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου