Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Εργόχειρο με "κρυμμένο" μήνυμα για τον Χίτλερ


Ένας Βρετανός στρατιώτης μετέφερε το μήνυμά του μέσα από τα ναζιστικά στρατόπεδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από ένα εργόχειρο, το οποίο δεν τιμά και τόσο τον Γερμανό δικτάτορα.



Ύστερα από ατέλειωτες ώρες πάνω από το έργο του, ο Βρετανός στρατιώτης Alexis Casdagli κατάφερε να το ολοκληρώσει και να μεταφέρει με αυτό τον τρόπο το μήνυμά του στον Γερμανό Δυνάστη.

Μετά από έξι μήνες κατοχής από τους Ναζί σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου από το 1941-1945, ο Alexis Casdagli έδωσε το συγκεκριμένο εργόχειρο σε ένα συγκρατούμενο του.

Για να το δημιουργήσει, χρησιμοποίησε το νήμα από ένα πουλόβερ που ανήκε σε έναν ηλικιωμένο ταγματάρχη και πέρασε πολλές ώρες σε συνθήκες αιχμαλωσίας, ώστε να το ολοκληρώσει.

Το έργο συνθέτουν διακοσμητικές σβάστικες και μία κοινότοπη επιγραφή στο κέντρο, η οποία έλεγε, ότι το έργο τελείωσε τον Δεκέμβριο του 1941, ενώ γύρω της ο Βρετανός αξιωματικός είχε ράψει ένα περίγραμμα γεμάτο από τελείες και παύλες.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το εργόχειρο παρουσιάστηκε σε τέσσερις καταυλισμούς στην Γερμανία, όπου φυλακίστηκε και οι Ναζί κατακτητές ούτε μία φορά δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα υπό τον κώδικα Morse.

Τα μηνύματα αυτά που δεν ήταν παραπάνω από δύο προτάσεις, οι οποίες έλεγαν τα εξής: "Ο Θεός να έχει καλά τον Βασιλιά" και "Να γ..... ο Χίτλερ" .

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου