Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

8 λίμνες με καταπληκτικά χρώματα


Θυμάστε τις παραλίες με τα παράξενα χρώματα;

Δεν υπάρχουν μόνο παραλίες χρωματιστές. Υπάρχουν και λίμνες! Δείτε 8 απ' αυτές.



Η ροζ λίμνη Hillier στην Αυστραλία (φωτογραφία πάνω)
Η λίμνη Hillier, είναι μια λίμνη στην Δυτική Αυστραλία. Η ιδιαιτερότητα της λίμνης είναι το ροζ χρώμα της. Το χρώμα είναι μόνιμο και δεν αλλάζει, αν βάλει κάποιος νερό σε ένα δοχείο. Το μήκος της είναι περίπου 600 μέτρα. Μια στενή λωρίδα γης από αμμόλοφους με ευκάλυπτους την χωρίζει από τον ωκεανό.


Η τρίχρωμη λίμνη Five-Flower στην Κίνα


Αυτή η λίμνη βρίσκεται στη κοιλάδα Jiuzhaigou, στη νοτιοδυτική Κίνα σε μια περιοχή γνωστή για τους καταρράκτες και τις λίμνες της. Η ποικιλία των χρωμάτων της (μπλε αζούρ, σκούρο πράσινο και λαμπερό κίτρινο) προκαλείται από το ανθρακικό ασβέστιο, καθώς και από τα υδρόφυτα, τα οποία καθαρίζουν και το νερό. Στον πάτο της φαίνονται παντού κορμοί δέντρων.


Η μαύρη και η τιρκουάζ λίμνες Kelimutu στην Ινδονησία


Το Kelimutu είναι ένα ηφαίστειο στην Ινδονησία, που στον κρατήρα του περιέχει τρεις λίμνες με διαφορετικά χρώματα. Η Tiwu Ata Mbupu (Λίμνη των ηλικιωμένων) είναι συνήθως μπλε. Οι άλλες δύο λίμνες, η Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Λίμνη των νέων ανδρών και των παρθένων) και η Tiwu Ata Polo (Μαγεμένη Λίμνη) χωρίζονται από ένα τοίχωμα του κρατήρα και είναι συνήθως πράσινη και κόκκινη, αντίστοιχα. Τα χρώματα τους διαφέρουν αναλόγως την εποχή. Οι υποβρύχιος ατμίδες είναι η πιθανή αιτία.


Η κόκκινη Laguna Colorada στην Βολιβία


Η Laguna Colorada (Κόκκινη Λιμνοθάλασσα) είναι μια ρηχή αλμυρή λίμνη στην Βολιβία κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Περιέχει νησιά από βόρακα, των οποίων το λευκό χρώμα έρχεται σε αντίθεση με το κοκκινωπό χρώμα των νερών της, που οφείλεται στα κόκκινα ιζήματα και στην άλγη. Στην λίμνη υπάρχουν πολλά φλαμίνγκο.


Η γκρι Lago Grey στη Χιλή


Η Γκρι λίμνη είναι μια λίμνη που τροφοδοτείται από ένα παγετώνα στη νότια Χιλή.


Η καφέ λίμνη Brown στην Αυστραλία


Η Καφέ λίμνη βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το χρώμα της οφείλεται σε ένα στρώμα από φύλλα που βρίσκεται στον πάτο της.


Η πράσινη λίμνη Ngakoro στη Νέα Ζηλανδία


Η λίμνη Ngakoro βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και έχει πράσινο χρώμα, το οποίο οφείλεται στο θείο και τα σιδηρούχα άλατα που αναμιγνύονται στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου