Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Miniatur Wunderland: ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος-μινιατούρα στον κόσμο


Κατά καιρούς, σας έχουμε δείξει πολλές μινιατούρες και αυτό γιατί με συναρπάζουν αυτοί οι απίστευτοι μικρόκοσμοι με την τόση λεπτομέρεια. Ενδεικτικά δείτε το πιο πρόσφατο θέμα με ένα πάρκο με μινιατούρες στη Γερμανία.

Σήμερα θα σας δείξουμε τον μεγαλύτερο σιδηρόδρομο-μινιατούρα στον κόσμο.

Το Miniatur Wunderland στο Αμβούργο της Γερμανίας, είναι ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος-μινιατούρα στον κόσμο, με αντίγραφα διάσημων προορισμών από την Ευρώπη και την Αμερική.



Δείτε μερικά νούμερα:
* Έκταση: 1.150 τ.μ.
* Μήκος διαδρομής: 12.000 μέτρα
* Αμαξοστοιχίες: περίπου 890
* Βαγόνια: 11.000+
* Μεγαλύτερο τρένο: 14,51 μέτρα
* Φωτισμός: 300.000+
* Κτίρια και γέφυρες: 3.500
* Ανθρωπάκια: 200.000
* Αυτοκίνητα: 5500
* Δέντρα: 215.000
* Ώρες εργασίας: 500.000+
* Προσωπικό: 185
* Κόστος κατασκευής: 14.160.000 δολάρια






Πώς ξεκίνησε
Ο Frederik Braun και η τότε φίλη του και τώρα σύζυγος του, τον Ιούλιο του 2000 είχαν επισκεφθεί την Ζυρίχη. Περιπλανώμενοι μέσα από στα σοκάκια του κέντρου, έπεσαν πάνω σε ένα κατάστημα μοντελισμού, το οποίο ξύπνησε παιδικές αναμνήσεις στον Frederik.

Τις επόμενες ώρες, η ιδέα να υλοποιήσει ένα ξεχασμένο παιδικό όνειρο άρχιζαν να ωριμάζουν. Την ίδια ημέρα τηλεφώνησε στον δίδυμο αδελφό του Gerrit και του είπε: "Θα φτιάξουμε τον μεγαλύτερο σιδηρόδρομο-μινιατούρα στον κόσμο".

Ο Gerrit, ο οποίος είναι από την φύση του πιο ορθολογιστής και δύσπιστος, δεν πήρε την ιδέα στα σοβαρά. Ωστόσο, μετά από 6 ακόμα ενθουσιώδη τηλεφωνήματα από τον Frederik, ο Gerrit συνειδητοποίησε ότι ο αδελφός του μιλούσε σοβαρά. Έτσι, άρχισε να σκέφτεται για το έργο, από οικονομική και τεχνική άποψη.

Η ιδέα κατέλαβε και τον Gerrit. Τα δύο αδέλφια πέρασαν τις επόμενες ημέρες προγραμματίζοντας τις λεπτομέρειες παρά τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις από το περιβάλλον τους.






Ο κόσμος στο Miniatur Wunderland
Το Miniatur Wunderland μεγαλώνει διαρκώς από το 2001. Έχοντας ξεκινήσει με δύο περιοχές, το Harz και την νότια Γερμανία, έχει ήδη ανοίξει την όγδοη περιοχή, το αεροδρόμιο Knuffingen τον Μάιο του 2011. Έχουν προγραμματιστεί να ανοίκουν και άλλες περιοχές μέχρι το 2014.

Το Αμβούργο, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Ελβετία είναι οι υπόλοιπες περιοχές μέχρι στιγμές. Οι επόμενες δύο που θα κατασκευαστούν είναι η Γαλλία και η Ιταλία.

Όλα τα εξαρτήματα κατασκευάζονται σε κλίμακα 1:87. Μεγάλο μέρος της τεχνολογίας είναι φτιαγμένο από τους ίδιους καθώς δεν έχουν σχεδιαστεί για συνεχή λειτουργία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου