Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Action zoom blur με το Adobe Photoshop

Θα δούμε σήμερα πως προσθέτουμε κίνηση σε μια φωτογραφία με ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο εφέ.

Με τη χρήση του Radial Blur από τα Φίλτρα, με μια μάσκα και το εργαλείο ντεγκραντέ, όχι μόνο δίνουμε "ζωή" σε μια φωτογραφία, αλλά όλο το αποτέλεσμα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Είπα να διαλέξω μια φωτογραφία με ένα γρήγορο αυτοκίνητο:



Βήμα 01
Διπλασιάζουμε το background layer. Στην παλέτα των layer, δεξί κλικ και duplicate layer.

Βήμα 02
Με το νέο layer επιλεγμένο:

File -> Filter -> Blur -> Radial Blur

και δίνουμε τις παραμέτρους τις εικόνας. Εγώ στο συγκεκριμένο "πείραξα" λίγο και το κέντρο του blur πάνω και αριστερά, όπως είναι και το σήμα του αυτοκινήτου.


Βήμα 03
Με το νέο layer ακόμα επιλεγμένο, κάτω από την παλέτα των layer πατάμε το Add Layer Mask. Αμέσως δημιουργείτε μια μάσκα στο layer.


Επιλέγουμε το gradient tool από τα εργαλεία. Από τις επιλογές που μας δίνει επιλέγουμε το Black to White και το Radial Gradient.


Εγώ θέλω να φαίνεται το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, οπότε με κέντρο το σήμα και κοιτώντας και την κατεύθυνση που κινείται το αυτοκίνητο τραβώ το ποντίκι μου προς τα αριστερά και μόλις που θα βρεθεί στα φώτα του. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός και τι φωτογραφία θα έχει. Αν δείτε στην παλέτα των layer θα έχει δημιουργηθεί στη μάσκα μια κουκκίδα που σβήνει βαθμιαία. Το μαύρο είναι η περιοχή που θα φαίνεται και όσο πάει προς το λευκό τόσο δε θα είναι ορατό.


Τέλος αλλάζουμε και το oppacity του layer (εγώ το μείωσα στο 70%) και είμαστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου