Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Οι διασημότερες φωτογραφίες "φαντασμάτων" του 20ου αιωνα

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν χαρακτηριστεί ως "οι 10 πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων" που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ τον 20 αιώνα. Το εντυπωσιακό με αυτές, είναι ότι έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και φυσικά του photoshop, αλλά και το ότι κάποιες είναι τόσο εμφανώς "ψεύτικες" που είναι απορίας άξιο γιατί μπήκαν στη λίστα των 10! Παραθέτουμε τις φωτογραφίες ξεκινώντας από το νούμερο 10 και τα συμπεράσματα δικά σας.

10. Κουίνσλαντ - Αυστραλία, 1946


Mία μητέρα φωτογραφίζει τον τάφο της έφηβης κόρης της στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, το 1946. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ωστόσο ένα άγνωστο παιδί να κάθεται πάνω στον τάφο.

9. Τα πρόσωπα του πλοίου Watertown, 1924


Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1924 και δείχνει τα πρόσωπα δύο νεκρών μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου S.S. Watertown. Normally. Οι δύο άνδρες είχαν πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα από ασφυξία καθαρίζοντας μία δεξαμενή πετρελαίου. Το αρνητικό εξετάστηκε και δε βρέθηκε κάποια παρέμβαση.

8. Το κορίτσι στις φλόγες, 1995


Η περίφημη αυτή φωτογραφία του νεαρού κοριτσιού τραβήχτηκε στη διάρκεια πυρκαγιάς στο δημαρχείο του Σροπσάιρ, από έναν φωτογράφο που στεκόταν απέναντι. Στο αρνητικό εμφανίστηκε το κορίτσι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν λείψανα που να μαρτυρούν ότι βρισκόταν εκεί. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη νεαρή Τζέιν Τσάρμ η οποία έκαψε κατά λάθος με ένα κερί το δημαρχείο το 1677. Πριν από λίγους μήνες, δημοσιεύματα ήθελαν το μυστικό της συγκεκριμένης φωτογραφίας, να αποκαλύπτεται.

7. Η γυναίκα στο νεκροταφείο, 1991


Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προϊόν ενός ειδικού στη φωτογράφιση παραφυσικών φαινομένων και με ειδικό εξοπλισμό. Η φωτογράφιση έγινε στο νεκροταφείο του Ιλινόι στις 10 Αυγούστου του 1991, και το αξιοπερίεργο είναι ότι η οντότητα "συνελήφθη" μέρα μεσημέρι από το φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είναι τυλιγμένη σε σάβανο της εποχής της, η οποία κάθεται πάνω σε έναν τάφο.

6. Το πνεύμα του Corroboree Rock, 1959


Ο αιδεσιμότατος του Corroboree Rock στην Αυστραλία το 1959 τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία της οντότητας που εμφανίζεται σχεδόν άυλη. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση, που ίσως να ήταν δυνατή με τη σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή του Photoshop, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο το 1959.

5. Η αναμνηστική φωτογραφία, 1919


Μία... κλασική φωτογραφία φαντάσματος. Ημερομηνία λήψης 1919 από τον συνταξιούχο αξιωματούχο της ΡΑΦ που δείχνει τη μονάδα του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στη μικρή φωτογραφία αριστερά, πίσω από τον στρατιώτη φαίνεται το πρόσωπο ενός άνδρα. Αναγνωρίστηκε ως ο μηχανικός της μονάδας Φρέντι Τζάκσον, ο οποίος ωστόσο είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα. Η κηδεία του είχε γίνει νωρίτερα την δια ημέρα και μάλλον δεν ήθελε να απουσιάζει από αυτή την αναμνηστική φωτογραφία.

4. «Απίστευτο κι όμως αληθινό», 1978


Μία από τις πιο περίεργες φωτογραφίες. Τραβήχτηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Απίστευτο κι όμως αληθινό», το 1978, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με αρκετούς μάρτυρες στο Σάνβιλ της Καλιφόρνια σε ένα μέρος με έντονη παραφυσική δραστηριότητα. Στην ανάλυση εμφανίζεται ένας άνδρας αριστερά να ακουμπά στον τοίχο, αλλά κανείς από τους παρόντες δεν τον είδε εκείνη την ώρα. Υπάρχει μια ιστορία ότι το 1869 ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από μόλυνση όταν αυτοτραυματίστηκε με το τσεκούρι του στο σημείο όπου στέκεται ο άνδρας.

3. Ο λόρδος Combermere, 1891


Ίσως από τις παλαιότερες φωτογραφίες φαντάσματος -και η μόνη της λίστας που δεν ανήκει στον 20ο αιώνα. Ελήφθη το 1891 στη βιβλιοθήκη του Combermere Abbey. Πρόκειται για τον Λόρδο Combermere (διοικητής ιππικού), ο οποίος όμως είχε ταφεί 4 μίλια μακριά και το σπίτι ήταν κλειδωμένο και άδειο.

2. Η κ. Τσίνερι στο πίσω κάθισμα


Κατά την επίσκεψή της στον τάφο της μητέρας της το 1959 η Μάμπελ Τσίνερι θέλησε να τελειώσει το φιλμ που είχε στη μηχανή φωτογραφίζοντας τον άνδρα της στο αυτοκίνητο. Μόλις όμως εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες διαπίστωσαν πως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, καθόταν η μητέρα της! Μάλιστα είχε καθίσει στη συνηθισμένη θέση της περιμένοντας υπομονετικά να φύγουν για το σπίτι! Η φωτογραφία εξετάστηκε από ειδικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν πως είναι γνήσια.

1. Η διασημότερη φωτογραφία φαντάσματος


Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία φαντάσματος. Ελήφθη το 1936 από φωτογράφους που είχαν σταλεί αποστολή από περιοδικό στο Norfolk της Αγγλίας. Αξιοπερίεργο με αυτή την φωτογραφία είναι ότι ενώ στις περισσότερες η οντότητα εμφανίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση του φιλμ, σε αυτή η γυναίκα που κατεβαίνει τις σκάλες εμφανίστηκε δευτερόλεπτα πριν ανάψει το φλας! Όσο κι αν εξετάστηκε, όσο κι αναλύθηκε από πάρα πολλούς ειδικούς δεν βρέθηκε κάποιο σημάδι παρέμβασης με συνέπεια να θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους της.

πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου