Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Παραλλαγμένα δολάρια

Είδαμε σε άλλο θέμα μας, τα οριγκάμι από χαρτονομίσματα του Hasegawa Yosuka. Σήμερα θα δούμε τα παραλλαγμένα δολάρια του Charles James.



Τεχνικά, η παραλλαγή των αμερικάνικων δολαρίων είναι έγκλημα -αλλά ο καλλιτέχνης δεν φαίνεται να έχει κανένα νομικό πρόβλημα με τη σειρά του Pop Culture Cash. Στα πορτρέτα του, που τα δημιουργεί με μελάνι σε πραγματικά χρήματα, μεταμορφώνει νεκρούς πρόεδρους των Η.Π.Α. σε πολύχρωμες διασκεδαστικές εικόνες ποπ κουλτούρας.



Λαμβάνοντας την αυθεντικότητα των Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant και Alexander Hamilton, ο James Charles ομορφαίνει τις ήδη υπάρχουσες εικόνες μετατρέποντας τες σε εντελώς άλλους ανθρώπους.


Κοιτάζοντάς τα, μπορεί να μην καταλάβετε καν ότι ξεκίνησαν από πραγματικά χαρτονομίσματα. Οι αλλαγές είναι τόσο καλές που τα μικρά κομμάτια χαρτιού μοιάζουν σαν να φτιάχτηκαν για να μοιάζουν στα χαρτονομίσματα. Αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσετε ότι έχουν πραγματικούς αριθμούς σειράς και άλλες ενδείξεις, πράγμα που δείχνει ότι αυτοί οι μικροσκοπικοί καμβάδες είναι στην πραγματικότητα γνήσια χαρτονομίσματα.


Αν κοιτάξτε ακόμα πιο καλά θα δείτε και τις εξαιρετικά περίπλοκες γραμμώσεις που χρησιμοποιεί ο Charles για να καλύψει τις παλιές εικόνες.


Ένα από τα καλύτερα, είναι οι μικρές φράσεις που εμφανίζονται κάτω από τα πορτρέτα. Εκεί που πριν υπήρχε η ονομαστική αξία του χαρτονομίσματος, τώρα υπάρχουν οι περιγραφές των χαρακτήρων.

πηγή: weburbanist.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου