Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Από που πήραν τα ονόματα τους γνωστές εταιρείες

Johnnie Walker (απόσπασμα από johnniewalker.com)


Το 1805 γεννήθηκε ο John Walker λίγο μετά δημιουργήθηκε η συνταγή για το πιο αγαπημένο σκοτσέζικο ουίσκι. Η ιστορία του Walker ξεκινάει στο Κιλμάρνοκ στη Σκωτία. Νεαρός ακόμα ο Walker έφυγε από το οικογενειακό αγρόκτημα για να ακολουθήσει το επιχειρηματικό του πνεύμα. Έγινε μπακάλης, πουλώντας μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Το τσάι ήταν η ειδικότητά του. Η δεξιοτεχνία του να αναμειγνύει φύλλα τσαγιού, έδωσε στον Walker την ιδέα για την ανάμειξη σπόρων και malt ουίσκι για να δημιουργήσει ένα πιο απαλό ποτό με πιο σταθερή ποιότητα.


Tupperware (πηγή: tupperware.com)


Το 1946, ο Earl Tupper παρουσίασε πλαστικά σκεύη αποθήκευσης με το θρυλικό αεροστεγή μοτίβο όταν αντέστρεψε τα άκρα ενός κουτιού που δεν επιτρέπει να χαλάνε τα τρόφιμα. Παρά τη σημαντική ανακάλυψη, τα προϊόντα δεν πούλησαν στα καταστήματα λιανικής πώλησης, κυρίως διότι οι καταναλωτές χρειαζόντουσαν επιδείξεις για να δουν πώς δούλευαν. Έτσι, δημιουργήθηκε το Tupperware Home Party το 1948.


Wendy’ s (πηγή: wendys.com)


Όταν ήταν 8 χρονών, ο Dave Thomas ονειρευόταν ότι θα είχε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ξεκινώντας στην ηλικία των 12, μπήκε στην επιχείρηση των εστιατορίων. Το 1969, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και άνοιξε το πρώτο Wendy's Old Fashioned Hamburgers. Αφού δοκίμασε και τα πέντε ονόματα των παιδιών του για το εστιατόριο, ο Dave αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Wendy, που ήταν της κόρης του Melinda.


Converse (απόσπασμα από en.wikipedia.org)


Το 1908, κοντά στα 40 του, ο Marquis M. Converse έπεσε από μια σκάλα στο Μάλντεν της Μασαχουσέτη. Το περιστατικό του έδωσε την ιδέα της ελαστικής σόλας, για να εμποδίζει την ολίσθηση. Ένα χρόνο αργότερα, ο Marquis ίδρυσε την Converse και άρχισε την παραγωγή παπουτσιών με ελαστική σόλα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.


adidas (απόσπασμα από press.adidas.com)


Ο Adolf «Adi» Dassler ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά στην adidas. Εμπνεύστηκε από μια ιδέα του, όταν έφτιαχνε το πρώτο του παπούτσι το 1920, σε ηλικία μόλις 20 χρονών. Το όραμά του ήταν να δώσει σε κάθε αθλητή τα καλύτερα παπούτσια για το αντίστοιχο άθλημα. Το 1948 παρουσίασε την adidas ως το όνομα της εταιρείας, ένα συνδυασμό του ονόματός και του επώνυμού του. Ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε τις τρεις λωρίδες.


Heineken (απόσπασμα από heinekeninternational.com)


Ο Gerard Adriaan Heineken ήταν μόνο 22 χρονών το 1864, όταν αγόρασε την μεγαλύτερη περιφερειακή ζυθοποιεία, την "The Haystack" (Άχυρα). Η καινοτομία του ήταν να αλλάξει την παραδοσιακή ζύμωση, και να παράγει μια σαφέστερη, πιο αγνή μπύρα. Άλλαξε το όνομα σε Heineken το 1873. Αλλά μόνο το 1971 ο Alfred "Freddy" Heineken κληρονόμησε την εταιρεία και την κατέστησε τη μια από τις πιο γνωστές μπύρες παγκοσμίως.


MAX Factor (απόσπασμα από pg.com)


Η MAX Factor & Co. ιδρύθηκε από τον Max Factor τον πρεσβύτερο, ο οποίος ξεκίνησε ως μακιγιέρ για το Βασιλικό Μπαλέτο στην τσαρική Ρωσία. Όντας νεαρός το 1904, μετανάστευσε από τη χώρα καταγωγής του στη Νέα Υόρκη. Αργότερα την ίδια χρονιά, μετακόμισε στο Σαιντ Λούις, όπου άνοιξε ένα μικρό κατάστημα με αρώματα, μακιγιάζ και προϊόντα για τα μαλλιά στη Διεθνή Έκθεση του Σαιντ Λούις. 4 χρόνια αργότερα, η οικογένεια μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ο Max Factor άνοιξε το πρώτο κατάστημά του στο κέντρο της θεατρικής περιοχής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου