Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν όλα ήταν μινιατούρες, ακόμα και... εμείς. Καταπληκτικά βίντεο παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο εκφάνσεις της καθημερινότητας σε σμίκρυνση.


Τα θέματα καθημερινά και γνωστά σε όλους. Αυτό που διαφοροποιεί τα συγκεκριμένα βίντεο είναι ο τρόπος κάλυψης τους. Όλα παρουσιάζονται σε μικρογραφία και φαίνονται σαν να είναι τραβηγμένα από τεράστιο ύψος.

Το εγχείρημα ξεκίνησε από τη μετατροπή φωτογραφιών και είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Όπως ήταν λογικό η διαδικασία εξελίχθηκε και μεταφέρθηκε και σε εικόνες με κίνηση.

Η εντύπωση όσων τα παρακολουθούν είναι ιδιαίτερη, καθώς βλέποντας τον κόσμο σε σμίκρυνση ο θεατής έχει την καθησυχαστική αίσθηση της σημαντικότητας του.

Βλέποντας τα αντικείμενα σε διαφορετικές διαστάσεις από ότι τα γνωρίζεις, δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι πρωταγωνιστής σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με τη συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιείται όλα φαίνονται μικροσκοπικά και είναι σαν μικρά παιδικά παιχνίδια.


Ένας αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Ελβετίας προσφέρει το καλύτερο σκηνικό. Τα πάντα είναι μινιατούρες, οι παίκτες, το γήπεδο και οι θεατές. Ένα μοναδικό θέαμα που αλλάζει την αντίληψη για το χώρο.

Ακόμα ένας αγώνας, αυτή τη φορά πάλης μπορεί να δείξει με τον καλύτερο τρόπο πώς λειτουργεί η τεχνολογία και να προσφέρει στους θεατές φανταστικές εικόνες γεμάτες κίνηση και χρώμα.


Το καλύτερο, ίσως, βίντεο είναι αυτό που δείχνει σκηνές από τη ζωή της Νέας Υόρκης. Άνθρωποι περπατούν για να πάνε στις δουλειές τους, μηχανήματα κάνουν έργα σε τεράστια κτίρια, τα αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται και οι ρυθμοί της πόλης συνεχίζονται, πάντα σε μικρότερες διαστάσεις από τις κανονικές.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου