Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ολλανδός κατασκεύασε Κιβωτό για να σώσει την Ολλανδία από πλημμύρα


Εμπνευσμένος από ένα όνειρο (ή καλύτερα στην περίπτωση αυτή, από έναν εφιάλτη) για μια μεγάλη πλημμύρα που θα εξαφανίσει την Ολλανδία, ο φιλόδοξος Ολλανδός Johan Huibers κατασκεύασε μια κανονικού μεγέθους κιβωτό σαν αυτή του Νώε.




"Ονειρεύτηκα πως ένα μέρος της Ολλανδίας είχε πλημμυρίσει," λέει ο Huibers, 60 χρονών, στον Janet Shamlian κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. "Έτσι, την επόμενη μέρα πήρα την απόφαση να κατασκευάσω την κιβωτό του Νώε." Το σκάφος βρίσκεται ήδη στα κανάλια της Ολλανδίας, όπου οι τουρίστες το έχουν προσέξει και χρεώνονται με 7 δολάρια για να ανέβουν στο κατάστρωμα. Έχοντας υπό την προστασία του την Ολλανδία, ο Huibers σχεδιάζει να στείλει την κιβωτό του στον Τάμεση στο Λονδίνο, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2012.


Ο Huibers άρχισε να κατασκευάζει το σκάφος περίπου πριν από τρία χρόνια, αντιγράφοντας την Κιβωτό του Νώε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το 1,6 εκατ. δολαρίων σκάφος είναι κατασκευασμένο από σουηδικό πεύκο, είναι τεσσάρων ορόφων και είναι όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι ακόμα πλήρης, με ζευγάρια ζώων -υπάρχουν καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αγελάδες, γαϊδούρια κ.ά. Η σύζυγός του Huiber, η Shamlian, είπε ότι ένας ελέφαντας τους κόστισε 11.000 δολάρια.

πηγή: inhabitat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου