Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τα ανθρωπάκια της υπομονής

Αμερικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ανθρώπινες μινιατούρες και τρόφιμα για να δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες. Δείτε τις φωτογραφίες ενός φανταστικού μικρόκοσμου.

Απαθανατίζει την πραγματικότητα με τρόπο μοναδικό χρησιμοποιώντας ως μοντέλα μικρά πλαστικά ανθρωπάκια. Τα θέματα που επιλέγει είναι ευφάνταστα και βγαλμένα από την καθημερινή ζωή όλων μας. Είναι οικεία, σου προκαλούν θαυμασμό και περιέργεια ως προς τη δημιουργία τους.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Christopher Boffoli έχει περάσει τρία χρόνια για να καταφέρει να ολοκληρώσει τα έργα του. Η λήψη των καθημερινών σκηνών απαιτεί μεγάλη εστίαση στη λεπτομέρεια και έντονη σχολαστικότητα για να βγει τέλειο το αποτέλεσμα.

Εμπνέεται από τα πάντα γύρω του, από ένα περίπατο, από μία συζήτηση αλλά κύρια πηγή έμπνευσης του αποτελεί μία βόλτα στο γειτονικό του μπακάλικο. Εκεί προμηθεύεται όλα όσα του χρειάζονται, από αβγά και μπισκότα μέχρι μπανάνες και μπρόκολα.



Η αστείρευτη ανάγκη του για δημιουργία τον κάνει να αφιερώνει πάρα πολλές ώρες στα ''μοντέλα'' του, ώστε να φτάσουν την τελειότητα. Η διαδικασία της προετοιμασίας είναι χρονοβόρα, καθώς τα τρόφιμα πρέπει να επιλεχθούν με προσοχή, να είναι φρέσκα, να κοπούν σωστά και να τοποθετηθούν στην κατάλληλη θέση.

Έπειτα, σειρά παίρνουν τα μικροσκοπικά πλαστικά αντικείμενα που χρειάζονται τεράστια αποθέματα υπομονής και αγάπης για να τοποθετηθούν.



Ο Αμερικανός φωτογράφος δηλώνει χαρακτηριστικά πως επειδή έχουν την τάση να πέφτουν συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί και 25 απόπειρες μέχρι να πάρει το ομορφότερο πλάνο, την καλύτερη λήψη.

Για να στερεώσει τα κουκλάκια επάνω στα αντικείμενα χρησιμοποιεί μικροποσότητες κόλλας ή ανοίγει τρύπες με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετεί εκεί. Χρησιμοποιεί πάγο για να καταφέρει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κίνησης και να κάνει τα έργα του όσο πιο αληθοφανή γίνονται.


Στόχος του Boffoli είναι να φτιάξει μία ενδιαφέρουσα εικόνα που θα κάνει τους ανθρώπους να ευχαριστηθούν και να χαμογελάσουν, θεωρώντας αυτό ως καλλιτεχνική ανταμοιβή του.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου