Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τα 10 Καλύτερα Παρατσούκλια Ομάδων της Λατινικής Αμερικής

10. Independiente Medellin Κολομβίας: El Poderoso de la Montana (Οι Ατρόμητοι Βουνίσιοι). Το παρατσούκλι δόθηκε στην ομάδα λόγω της θέσης της περιοχής του Medellin στις Άνδεις.

9. Irapuato Μεξικού: La Trinca Fresera (Η συμμορία με τις φράουλες). Το όνομα δόθηκε στην ομάδα λόγω των εκπληκτικά γευστικών φραουλών που καλλιεργούνται στην περιοχή.

8. Chacarita Juniors Αργεντινής: Los Funebreros (Οι νεκροθάφτες). Το παρατσούκλι βασικά προήλθε από τη μικρή απόσταση του γηπέδου από τo νεκροταφείο La Chacarita. Τα χρώματα της ομάδας (κόκκινο και μαύρο) είναι προς τιμήν των πρώτων αναρχικών της περιοχής.

7. Argentinos Juniors Αργεντινής: El Semillero (Το φυτώριο). Η ομάδα έχει βγάλει μερικούς από τους μεγαλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές (Ρεδόντο, Μαραντόνα και Ρικέλμε). Οι σκάουτερ των Ευρωπαίων είναι πάντα παρόντες στα παιχνίδια της ομάδας...

6. Coritiba Βραζιλίας: Coxa Branca (Άσπροι Καλτσοδέτες). Το όχι και τόσο κολακευτικό παρατσούκλι δόθηκε στην ομάδα λόγω των άσπρων κολάν που φορούσε ο Γερμανός παίκτης της Hans Breyer th dekaet;ia toy 1940...

5. Nacional Ουρουγουάης: Los Bolsilludos (Οι τσεπάκηδες). Το εκπληκτικό αυτό παρατσούκλι έμεινε στη Nacional λόγω της τσέπης που είχε η φανέλα της ομάδας.

4. Colon Santa Fe Αργεντινής: Los Sabaleros (Οι Γοργόνοι). Η ομάδα του Santa Fe πήρε το παρατσούκλι αυτό από τους πρώτους οπαδούς της ομάδας που ήταν ψαράδες στον ποταμό Σαλάδο.

3. Colo Colo Χιλής: Los Ceciques (Οι Ινδιάνοι Αρχηγοί). Το όνομα βγήκε από τον θρυλικό τοπικό Ινδιάνο Αρχηγό Mapucho που δεν ηττήθηκε ποτέ από τους Ισπανούς κατακτητές.

2. Estudiantes de la Plata Αργεντινής: Los Pincharratas (Οι Ποντικοφονιάδες). Το προσωνύμιο αυτό προέρχεται από τα πειράματα πάνω σε ποντικούς που κάνουν οι φοιτητές ιατρικής του πανεπιστημίου De la Plata.

1. Boca Juniors Αργεντινής: Los Bosteros (Οι Κοπρίτες). Το άκομψο αυτό παρατσούκλι προήλθε από τους αντιπάλους της ομάδας λόγω της μεγάλης ποσότητας κοπριάς που χρειάστηκε για να χτιστεί το εργοστάσιο που ήταν πάνω στο La Bombonera.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου