Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

29 Απριλίου - Παγκόσμια ημέρα χορού (UNESCO)



Μια μικρή αναφορά στα είδη των "κοινωνικών χορών" (social dances), ένεκα της παγκόσμιας ημέρας που είναι σήμερα.
 
 

Tango
Καταγωγή: Αρχικά ένας ανάλαφρος ζωηρός Ισπανικός χορός. Έγινε πολύ δημοφιλές στις φτωχογειτονιές και στους οίκους ανοχής του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το Ισπανικό Tango μαζί με το Αφρικάνικο «Tangano», ένα χορό που εισήχθη από τους νέγρους σκλάβους και τους Habanera από την Αβάνα της Κούβας, συγχωνεύτηκε στο τέλος του 1800 και έγινε γνωστός σαν «Milonga». Στις αρχές του 1900 το Tango παρουσιάστηκε στο Παρίσι, έπειτα στο Λονδίνο και στη Ν. Υόρκη. Ο Ροδόλφο Βαλεντίνο έκανε περαιτέρω γνωστό αυτό το χορό το 1921 με την δημιουργία της ταινίας «The Four Horsemen of the Apocalypse». Αν και αναπτύχθηκε σε μια διαφορετική κατεύθυνση στην Ευρώπη και στην Αμερική, έχει παραμείνει σταθερά αγαπημένος χορός.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου, η μουσική έχει 4 δυνατούς, επαναλαμβανόμενους, ομαλούς χτύπους. Υπάρχει μια έμφαση στον 1ο χτύπο του κάθε κομματιού. Η μουσική παίζεται σε στακάτο (κοφτό) στυλ και δίνει στους χορευτές μια αίσθηση δύναμης και θεατρικότητας.
Χαρακτηριστικά: Το κράτημα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους χορούς, με το αριστερό χέρι της γυναίκας κάτω από το δεξί χέρι του άντρα, το οποίο δημιουργεί ένα σταθερότερο, πιο στέρεο κράτημα για μια γρήγορη αντίδραση της γυναίκας. Δεν υπάρχει ύψος και βάθος στο χορό αυτό και το βάρος μεταφέρεται από πόδι σε πόδι με μα γρήγορη κοφτή ενέργεια κινούμενη προοδευτικά γύρω από το πάτωμα αντίθετα από την φορά του ρολογιού. Γενικά διατηρούμε κλειστή στάση στο αρχικό επίπεδο αλλά αρχίζει να γίνεται πιο ανοιχτή όσο ο χορός προοδεύει.
Αυτός ο χορός δεν θα πρέπει να συγχέεται με το Αργεντίνικο Tango.


Fox- Trot
Καταγωγή: Είναι ένας χορός ο οποίος ενώ αρχικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ εύκολος, στην πράξη είναι ένας από τους πιο δύσκολους χορούς. Η καταγωγή του έχει τις ρίζες της στην «Βικτοριανή περίοδο» όπου ονομαζόταν «One Step» ή «Two Step». Αργότερα εισήχθη σαν «Castle Walk» από τους Αμερικανούς χορευτές Vernon και Iren Castle. Κατόπιν το 1913 ένας μουσικός της επιθεώρησης ονόματι Horry Fox παρουσίασε ένα μικρό trot που είχε απήχηση στους δασκάλους κοινωνικών χορών της Ν. Υόρκης και έτσι γεννήθηκε το Fox-Trot. Αυτό το είδος χορού υπέστη πολλές αλλαγές ως σήμερα και πλέον περιλαμβάνει πιο απαλές και ρευστές κινήσεις.
Μουσική:Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου. Η μουσική του έχει 4 επαναλαμβανόμενους ομαλούς χτύπους. Επίσης υπάρχει μία έμφαση στον 1ο χτύπο του κάθε κομματιού. Η μουσική είναι απαλή, όχι απότομη και προτείνει μία απαλή κίνηση και μεταφορές βάρους διαγώνια στο πάτωμα.
Χαρακτηριστικά:Παρουσιάζεται με μία απαλή συνεχόμενη κυματοειδής κίνηση. Το ανέβασμα και το κατέβασμα δεν είναι τόσο σαφές όπως στο Βαλς αλλά είναι εμφανές. Αν και υπάρχει η κίνηση προς τα εμπρός από το κοινωνικό Fox-Trot συνήθως χορεύεται με πιο γρήγορη ταχύτητα από ένα συνεχόμενο Fox-Trot που χορεύεται σε πιο αργή ταχύτητα. Σε αυτό τον χορό υπάρχει πάντα μία αίσθηση συνεχόμενης απαλότητας στην κίνηση γύρω από το πάτωμα.

Viennese Waltz
Καταγωγή: Παρόλο που θεωρείται ότι προήλθε από την Αυστρία στις αρχές του 1800, έγινε γνωστό ότι ένας χορός με παρόμοια χαρακτηριστικά ήτανε δημοφιλής ανάμεσα στους Γάλλους χωρικούς στα μέσα του 1500. Ο χορός εκείνη την εποχή ονομαζότανε «Volta». Ο χορός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα πέρασε στην αιωνιότητα το 1800 από μουσικοσυνθέτες όπως ο Joseph Lanner και Johann και Josef Strauss. Στα μέσα του 20ου αι ο Γερμανός Paul Krebs χορογράφησε το στυλ του το οποίο χορεύουμε και σήμερα. Ο χορός αυτός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές παραγωγές του Hollywood.
Μουσική: Χορεύεται στα 3/4 του χρόνου. Η μουσική έχει επαναλαμβανόμενους ομαλούς χτύπους. Όποτε υπάρχει μία σαφής έμφαση αυτή γίνεται στον 1ο χτύπο από το μέτρο. Το βασικό μέτρημα είναι 1,2,3.
Χαρακτηριστικά: Χορεύεται με κατεύθυνση αντίθετα από την φορά του ρολογιού και έχει συνεχόμενες περιστροφές. Εξαιτίας της ταχύτητας και των περιστροφών υπάρχει πολύ λιγότερο ανέβασμα και κατέβασμα από ότι στο αργό Βαλς αλλά χρησιμοποιείται περισσότερο το λίκνισμα και χρειάζεται περισσότερο έλεγχο στις στροφές.

Waltz
Καταγωγή: Αργό ή μοντέρνο Βαλς. Η λέξη Βαλς προέρχεται από την Γερμανική λέξη «Waltzen», που σημαίνει «περιστρέφομαι». Ένας απόγονος του πιο γρήγορου Βιεννέζικου Βαλς, αυτή η βραδύτερη έκδοση, γνωστή ως «Landler», έγινε δημοφιλής στην Αυστρία και την Γερμανία στα τέλη του 1700. Στην Αμερική, μια έκδοση γνωστή ως «Boston» έγινε δημοφιλής στα τέλη του 1800. Η τωρινή μορφή του χορού γεννήθηκε γύρω στο 1910 στην Αγγλία και προήλθε από την ένωση και των δύο «Landler» και «Boston». Το αργό τέμπο δίνει περισσότερο χρόνο για συγκοπές και πόζες, δίνοντας φως και σκιά, και το κάνει πιο ενδιαφέρον όταν το χορεύεις και όταν το παρακολουθείς.
Μουσική: Χορεύεται στα 3/4 του χρόνου. Η μουσική έχει επαναλαμβανόμενους ομαλούς χτύπους. Όποτε υπάρχει μία σαφής έμφαση αυτή γίνεται στον πρώτο χτύπο από το μέτρο. Το βασικό μέτρημα είναι 1,2,3.
Χαρακτηριστικά: Χορεύεται με κατεύθυνση αντίθετα από την φορά του ρολογιού. Σε αυτό το χορό χρησιμοποιούμε έντονα το ανέβασμα και το κατέβασμα, την κίνηση Sway (λικνίζομαι) και σχηματισμούς.

West Coast Swing
Καταγωγή: Σχετίζεται απόλυτα με το East Coast Swing και ήταν αναμφισβήτητα το στυλ της μουσικής που γεννήθηκε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ‘40 και δεν χρειαζότανε πολύς χώρος για να το χορέψεις. Είναι η εξέλιξη του «slot», χορός που επιτρέπει πολλούς χορευτές να χορεύουν σε μικρό χώρο αλλά ενθαρρύνει περισσότερο την ατομικότητα παρά την κοινωνικότητα στον χορό.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου. Η μουσική του είναι βασικά σε ένα αργό still swing. Ωστόσο καλή μουσική για αυτό τον χορό έχει προέρθει από μια ποικιλία στυλ, όπου ο Rock & Roll και το Country Western είναι μόνα δύο από αυτά.
Χαρακτηριστικά: Ένα αργό λίκνισμα χορεύεται με πέρασμα σε ένα μέτριο τέμπο της μουσικής. Απαλό χωρίς αναπήδηση, το ζευγάρι μένει στο πάτημα με την γυναίκα να παρέχει τις περισσότερες κινήσεις κάνοντας περάσματα από τον άντρα. Με αυτές τις κινήσεις δίνεται η δυνατότητα για πρωτοτυπία με την χρησιμοποίηση ποικίλων φιγούρων όπως στροφές, διάφορους ρυθμούς και βηματισμούς.

Bolero
Καταγωγή: Όπως αρκετοί χοροί προέρχεται από την Κούβα και την Καραϊβική, και έχει τις ίδιες ρίζες με την Rumba. Ήταν ένας Ισπανοαφρικανικός χορός με πολύ αργό βήμα Rumba. Παραδοσιακά συντροφεύετε ρομαντικά με ισπανικά ερωτικά τραγούδια. Δεν είναι μόνο ένας αισθησιακός ερωτικός χορός αλλά είναι επίσης ένα στυλ ερωτικού τραγουδιού πολύ διάσημο σήμερα ιδιαίτερα στις Ισπανόφωνες κοινότητες.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου. Έχει 4 ομαλούς χτύπους στο κομμάτι με έμφαση στο 1ο χτύπημα. Αργά αισθησιακά ερωτικά τραγούδια χρησιμοποιούνται συχνά στην Ισπανία και είναι πολύ δημοφιλή.
Χαρακτηριστικά: Ένα ανεπαίσθητο ανέβασμα και κατέβασμα με μία απαλή σοφιστικέ κίνηση και μία ρομαντική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, τον κάνει ιδανικό χορό του έρωτα. Στροφές, σπασίματα και κινήσεις τύπου περιτυλίγματος, μαζί με αλλαγές του ρυθμού και μία παιχνιδιάρικη αίσθηση στο ζευγάρι, διηγούνται την ιστορία αυτού του χορού.

Cha Cha
Καταγωγή: Προήλθε από μια από τις 3 εκδοχές του Μambo, ένα χορό γεννημένο στην Κούβα και που εισάγεται στην Δύση το 1947. Το «τριπλό Μambo», μια από αυτές τις εκδοχές, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του 1950 και επακολούθησε η μετονομασία Cha Cha. Σαν μουσική υπαγορεύει πάντα το χορό, περιλαμβάνοντας τριπλό ή σπαστά βήματα στην πιο αργή εκδοχή της μουσικής του Μambo.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου, η μουσική έχει 4 ομαλούς χτύπους με έμφαση στον 1ο χτύπο του κομματιού. Συχνά η μουσική έχει επίσης ένα πρόσθετο μισό χτύπο ανάμεσα στο 4ο και το 1ο χτύπο.
Χαρακτηριστικά: Είναι ένας μη προοδευτικός, ζωντανός, διασκευαστικός χορός, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα «ball flat» (τις μύτες των πελμάτων) και την δράση των ποδιών και κρατάει το σώμα πάνω από το πέλματα. Τα πόδια και οι γοφοί χρησιμοποιούνται για να παράγουν μα δυνατή ρυθμική κίνηση που κολακεύει την μουσική. Αυτός ο χορός έχει κλειστή στάση όπως και κινήσεις με 1 χέρι ή και με 2 χέρια. Συχνά σε ένα προχωρημένο επίπεδο, το ζευγάρι μπορεί να είναι ανεξάρτητο είτε να είναι σε solo στάση. Λόγω της εύκολης προσαρμογής αυτού του χορού στην μοντέρνα μουσική, το Cha Cha είναι πιθανόν ένας από τους πιο δημοφιλής Latin χορούς.

East Coast Swing
Καταγωγή: Ένας αληθινά Αμερικάνικος χορός και ένας απόγονος του Lindy Hop και Jitterbug (τζαζ χορού), αυτός ο χορός είναι επίσης γνωστός ως Triple Swing (τριπλή ταλάντευση). Χρονολογείται στο 1920 όπου η κοινότητα των μαύρων ανακάλυψε το Charleston Lindy Hop ενώ χορευότανε σε μουσική Jazz. Ακολούθησε η εξέλιξη μουσικής σε «Ragtime» (παλιός τύπος Jazz) και έπειτα το «swing». Κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ οι Αμερικανικές δυνάμεις εισήγανε αυτό τον χορό στην Βρετανία, μαζί με την πιο δημοφιλή ορχήστρα των ημερών, τέτοια όπως του Benny Goodman, Art Shaw, Tommy Dorsey και φυσικά του Glen Miller. Κάποια στιγμή μετά το τέλος του πολέμου, η πιο γρήγορη εκδοχή έμεινε στην Ευρώπη και έγινε γνωστή σαν Jive. Αυτός ο χορός συνεχίζει να είναι δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες καθώς η μουσική είναι διαθέσιμη σε όλες τις χρονικές περιόδους.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου, η μουσική είναι γρήγορη και ζωντανή στο στυλ του swing.
Χαρακτηριστικά: Βασικά ένας στάσιμος χορός, μπορεί να έχει μερικές προοδευτικές κινήσεις. Πρέπει να είναι ζωντανός, γρήγορος και διασκεδαστικός. Το βάρος πρέπει να κρατιέται στις μύτες ποδιών τόσο όσο να εξασφαλίζει μία μικρή αναπήδηση «bounce» σαν αποτέλεσμα. Υπάρχει μία ποικιλία κινήσεων που μπορούν να χορευτούν όπως οı στροφές, κλωτσιές, γυρίσματα κάτω από το χέρι και αλλαγές στο ρυθμό.

Mambo
Καταγωγή: Αναπτύχθηκε από τον Danzon, ένα παραδοσιακό κουβανέζικο χορό, αλλά όχι πριν την σημαντική επίδραση από τις κουβανέζικες Haitians (στην Αϊτή, Μambo είναι μία ιέρεια voodoo) και την Αμερικάνικη Jazz. Η πρώτη γνωστή μορφή παρουσιάστηκε το 1943 στην Αβάνα και πολλές Λατινοαμερικανικές ορχήστρες της εποχής απέκτησαν και ανέπτυξαν το δικό τους στυλ. Λίγα χρόνια αργότερα κέρδισε φήμη και δημοσιότητα στην Ν. Υόρκη και κατέκτησε μία δίκαια μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία. Πρόσφατα, εξαιτίας των επιτυχημένων τραγουδιών και ταινιών Μambο, αυτός ο χορός έχει γίνει διάσημος για άλλη μία φορά.
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου. Η μουσική έχει 4 ομαλούς χτύπους στο κομμάτι, μερικές φορές περιγράφεται σαν γρήγορη Rumba, η έμφαση συχνά δίνεται στον 2ο και στον 4ο χτύπο. Ο συνδυασμός Swing/ Jazz και Latin μουσικής ωστόσο έχει κάνει αυτή την μουσική εντελώς ξεχωριστή.
Χαρακτηριστικά: Αν και οι ντόπιοι Κουβανέζοι ή ερασιτέχνες χορευτές μπορεί να σπάσουν τον κάθε χτύπο της μουσικής, η επίσημη εκδοχή που χορεύεται στα σαλόνια χορού σπάει στο 2ο χτύπο. Είναι ένας στατικός χορός που είναι τολμηρός και συναρπαστικός. Μία ποικιλία κινήσεων που περιλαμβάνουν στροφές, σπασίματα, περιστροφές και στροβιλίσματα.

Merenque
Καταγωγή: Είναι ο εθνικός χορός της Δομινικανής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που έχουμε σχετικά με την καταγωγή εκτός από το ότι πιθανόν γεννήθηκε σε αυτήν την χώρα και /ή στην Αϊτή, το γειτονικό νησί. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για αυτήν την εκδοχή. Ιστορίες λέγονται για ένα Δομινικανό στρατιώτη που τραυματίστηκε στο ένα του πόδι και μπορούσε μόνο να το σέρνει πλάγια κουτσαίνοντας έντονα. Κάποιοι, μη θέλοντας να προσβάλουν τον ήρωα, τον μιμούτανε από συμπόνια. Μία άλλη ιστορία λέει για τους αλυσοδεμένους σκλάβους που δουλεύανε στα χωράφια κόβοντας καλάμια. Έπρεπε να κάνουν μικρά πλαϊνά βήματα καθώς δούλευαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Ωστόσο ο χορός αυτός άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλής στην Δομινικανή Δημοκρατία στα μέσα του 1800. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε αυτός ο χορός εισήχθη στις ΗΠΑ αλλά απόλαυσε περιορισμένη αλλά σταθερή επιτυχία για πολλά χρόνια.
Μουσική: Χορεύεται στα 2/4 του χρόνου. Η μουσική έχει 2 καθαρούς ομαλούς χτύπους στο μέτρο που παίζονται σε ρυθμό εμβατηρίου. Παρόλα αυτό, διαφορετικό στυλ επιτρέπουν μία ποικιλία από νούμερα ή χτύπους μέσα σε ένα μέρος του κομματιού.
Χαρακτηριστικά: Αυτός ο χορός είναι διασκεδαστικός και είναι μάλλον ο πιο εύκολος χορός για μάθηση. Η βασική του κίνηση αποτελείται από πλαγιαστά βήματα που εξελίσσονται σε μία φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού και κυκλικά γύρω από το πάτωμα. Μπορεί να χορευτεί με μία δυναμική κουβανέζικη κίνηση και πραγματικά μπορεί να είναι ένα καλό ξεκίνημα για μαθητές που αρχίζουν να γνωρίζουν αυτό το στυλ κίνησης της λεκάνης. Ποικιλία στροφικών κινήσεων και αλλαγών των ρυθμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά συνεχίζει το βηματισμό τριγύρω στο πάτωμα.

Rumba
Καταγωγή: Η Rumba αναπτύχθηκε κυρίως στην Κούβα στον 16ο αι με μεγάλη επιρροή από τους Αφρικανούς σκλάβους. Αν και αυτή η Ισπανοαφρικανική μίξη θεωρείται Κουβανέζικη, εκδοχές αυτού του χορού επρόκειτο να φανούν σε άλλα Καραϊβικά νησιά και γενικά στην Λατινική Αερική. Στο τέλος του 1920 διευθυντές ορχήστρας όπως ο Xavier Cugat την εισήγαγαν στις ΗΠΑ. Στην 10ετία του ‘30 αυτός ο χορός άρχισε να γίνεται δημοφιλής στο Λονδίνο. Αυτός ο χορός κτίστηκε γύρω από το φημισμένο «Cuban Box» και πήρε χαρακτηριστικά από το «Cuban motion».
Μουσική: Χορεύεται στα 4/4 του χρόνου, η μουσική έχει 4 ομαλούς χτύπους με έμφαση στον 1ο χτύπο του κομματιού. Αργές αισθησιακές μελωδίες χρησιμοποιούνται συχνά με φωνητικά μέρη.
Χαρακτηριστικά: Χρησιμοποιώντας «Cuban motion» (κουβανέζικη κίνηση), αυτός ο χορός θα πρέπει να φανερώνει μία αισθησιακή κίνηση στους γοφούς και μία αίσθηση φλερτ ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα. Η ποικιλία των ρυθμών και οι εκφράσεις του σώματος τον κάνουν ένα πολύ δημοφιλή χορό νια να τον παρακολουθείς αλλά και για να συμμετάσχεις σ’ αυτόν.

Samba
Καταγωγή: Γνωρίζοντας ότι γεννήθηκε στην Βραζιλία και στις μέρες μας εκτίθεται στα φεστιβάλ του δρόμου και στις γιορτές εκεί, ένας αυθόρμητος ζωηρός, χαρούμενος χορός, έγινε φημισμένος στις ΗΠΑ από τις ταινίες της Carmen Miranda στο τέλος της 10ετίας του ‘30. Αυτή η εκδοχή, πολύ διαφορετική από την αυθεντική, έχει εξελιχθεί στο τωρινό Αμερικανικό στυλ. Αυτός ο χορός έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την σύγχρονη μουσική. Από τις Νοτιοαμερικάνικες μπάντες του ‘40 και του ‘50 μέχρι και τις ορχήστρες δωματίου των ‘60, ‘70 και ‘80 στο Disco στυλ μουσικής του ‘90, έχει συνεχίσει να αλλάζει και να συμβαδίζει με το τρέχων μουσικά στυλ.
Μουσική: Χορεύεται στο 2/4 του χρόνου, η μουσική έχει 2 δυνατούς, επαναλαμβανόμενους, ομαλούς χτύπους.
Χαρακτηριστικά: Είναι ένας προοδευτικός χορός, που ταξιδεύει γύρω από το πάτωμα σε μια μετρημένη δεξιόστροφη κατεύθυνση. Μια ποικιλία ρυθμών χρησιμοποιείται, μερικές με μικρές αναπηδήσεις και άλλες με ομαλότερη δράση στους γοφούς ή νευρικότερη.

Salsa
Μουσικό στυλ που αναπτύχθηκε στη Ν. Υόρκη στις 10ετίες του ‘60 και του ‘70, αρχικά βασισμένο κυρίως στους παλιότερους κουβανέζικους ρυθμούς (Son, Mambo, Guaracha) για να αυτονομηθεί στυλιστικά στη συνέχεια, αφομοιώνοντας στοιχειά από την jazz, την πορτορικάνικη μουσική, την samba και την rock. Στην 10ετία του ‘70 η salsa μεταβλήθηκε στο κατ’ εξοχήν soundtrack των λατινοαμερικάνικων μεγαλουπόλεων, υιοθετώντας (και στιχουργικά) μια κριτική στάση απέναντι στην κοινωνία και ταυτίζοντας εαυτών με τα κατώτερα, οικονομικώς και ταξικώς, στρώματα των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Σήμερα αποτελεί το διασημότερο ίσως χορό στον κόσμο, με φίλους και φανατικούς οπαδούς σε όλη την υφήλιο, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία, για το γρήγορο και ζωντανό ρυθμό της. Είναι ένας «ζωντανός» χορός που κάθε μέρα εξελίσσεται, με αποτέλεσμα να ξεπηδούν συνεχώς καινούργια style.

Flamenco
Γεννήθηκε στη γη της Ανδαλουσίας. Παθιασμένος χορός που εκτελείται κάτω από τους ήχους της κιθάρας και δίνει στους χορευτές την ευκαιρία να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματα, οργή, λύπη, έρωτα, με κινήσεις δυναμικές που συνοδεύονται από το ρυθμικά χτυπήματα των ποδιών στο δάπεδο. Δύο από τους πιο ζωηρούς χορούς του Flamenco είναι το Alegrilas και η Buleria.
Το αυθεντικό Flamenco ΔΕΝ συνοδεύεται από τις «castanets», διότι τα χέρια πρέπει να είναι ελεύθερα για να δίνουν ρυθμό με τα palmas και βοηθάνε στην εκφραστικότητα των χορευτών.

Tango Argentino
Ξεκίνησε από το λιμάνι της Αργεντινής, όπου χορεύονταν μόνο από άντρες. Γρήγορα όμως τον γνώρισε και τον αγάπησε η υψηλή κοινωνία της Αργεντινής και τον μετέφεραν στην συντηρητική Ευρώπη στη διάρκεια του μεσοπολέμου.
Ο γεμάτος πάθος και ένταση, δραματικός αυτός χορός όμως απορρίφθηκε σαν πολύ τολμηρός. Η Ευρώπη της εποχής δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Έτσι το ταγκό διαμορφώθηκε και μας παρουσιάστηκε σαν ευρωπαϊκό Ταγκό.
Σήμερα η γεμάτη ένταση αρχική μορφή του χορεύεται με πάθος από χιλιάδες οπαδούς του σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου