Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μια πόλη-φάντασμα, απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου... ή όχι;


"Μια μικρή γερμανική πόλη με ένα δύσκολο όνομα, το οποίο ξεχνάς αμέσως. Κάπου στην Ανατολική Γερμανία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει ζήσει κανένας εδώ και μόνο τουρίστες έρχονται περιστασιακά για να περπατήσουν στους έρημους δρόμους της".

Στις φωτογραφίες του Ρώσου φωτογράφου Dmitry Chistoprudov, μοιάζει λες και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε μόλις χθες.




Η κατεστραμμένη πόλη-φάντασμα του Chistoprudov απαθανατίστηκε μέσω της ιστοσελίδας του, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τεράστιο σκηνικό που χτίστηκε από το "ρωσικό Χόλιγουντ". Η Mosfilm είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ευρώπη και ο ηγέτης της βιομηχανίας του ρωσικού κινηματογράφου. Μέχρι τη στιγμή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, η Mosfilm είχε παράξει περισσότερες από 3.000 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων ευρέως αναγνωρισμένων ταινιών της σοβιετικής περιόδου, ταινίες του Ταρκόφσκι και άλλα όπως το Πόλεμος και Ειρήνη.


Σήμερα, η Mosfilm παράγει περισσότερες από 100 ταινίες το χρόνο, με δέκα ανεξάρτητα studios και καταλαμβάνει έκταση 13.000 τετ. μέτρα. Η εταιρία προσφέρει εκδρομές επιτρέποντας στους επισκέπτες να δουν τις τεράστιες αποθήκες της με τα 170 άρματα μάχης και τα 50 αυτοκίνητα αντίκες, καθώς και ολόκληρες πόλεις που κατασκευάστηκαν μόνο και μόνο για τα γυρίσματα μιας σκηνής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου