Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 30ο

Η εξέλιξη των stop motion animation

Anomalisa (2015)

Η τέχνη του να χρησιμοποιεί κανείς ακίνητες εικόνες για να δημιουργήσει μια ταινία είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και οι ταινίες. Με τα stop-motion animation μπορούμε να δούμε άψυχα αντικείμενα να κινούνται μόνα τους, πλάσματα της φαντασίας που δεν υπάρχουν και την τέχνη σε δράση.




THE EVOLUTION OF STOP-MOTION from Vugar Efendi on Vimeo.

Ο Vugar Efendi επέλεξε τα καλύτερα βίντεο από το 1900 μέχρι το 2016 και έφτιαξε ένα supercut. Στη σελίδα του βίντεο στο vimeo μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα βίντεο που επέλεξε.


Burning Man 2016 Hyperlapse



Μια ξενάγηση στο Burning Man 2016. Δείτε εδώ δημιουργίες του φεστιβάλ του 2014 (αλλά και του 2011 και του 2013).


Η εικόνα μιας πισίνας από ψηλά με την Έναστρη Νύχτα


Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε με drone, βλέπουμε μια πισίνα που μοιάζει με το διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ, Έναστρη Νύχτα. Η φωτογραφία είναι του redditor __PETTYOFFICER117__.


Vintage Car Brochures

Πριν το διαδίκτυο γίνει υπεύθυνο -και- για τη διάδοση πληροφοριών, η τυπογραφία ήταν ο πιο σαγηνευτικός τρόπος για να τραβήξει κάποιος την προσοχή του κοινού. Έτσι συνέβη και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.


Τα φυλλάδια ήταν ένας ουσιώδες τρόπος ώστε να διαφημιστεί ο κατασκευαστής ή οι αντιπρόσωποι. Δεν ήταν απαραίτητα για την προώθηση των πωλήσεων, αλλά δημιουργούσαν έναν τρόπο ζωής προσφέρεται το σήμα ή το όχημά τους.





Περισσότερα φυλλάδια εδώ


Οι 10 πιο ακριβοί υπολογιστές που φτιάχτηκαν ποτέ

Luvaglio One Million Dollar Laptop – 1 εκατομμύριο δολάρια: Στο εσωτερικό του laptop υπάρχει ένας solid state drive, MP3 player και ενσωματωμένο Blue-Ray player. Διαθέτει επίσης, διαμάντια, συμπεριλαμβανομένου του κουμπιού τροφοδοσίας που είναι επιστρωμένο με διαμάντια.

Η τιμή των υπολογιστών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Όταν έγιναν διαθέσιμοι οι πρώτοι Η/Υ πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήταν βαριά μηχανήματα που κόστιζαν χιλιάδες δολάρια. Η τεχνολογία της εποχής άλλωστε ήταν ακριβή και αυτό φαινόταν στην τιμή των υπολογιστών. Καθώς περνούσε ο καιρός, οι Η/Υ βελτιώθηκαν, η τεχνολογία βελτιώθηκε και το να έχει κάποιος υπολογιστή έγινε πιο προσιτό. Σήμερα, μπορεί να βρει κανείς Η/Υ ή laptop με μόλις 300€, αλλά τότε ούτε η οθόνη δεν ήταν τόσο φτηνή.

Otazu Ego Diamond – 350.000 δολάρια: Περιέχει 470 διαμάντια και μοτίβα Otazu.

Ωστόσο, και σήμερα υπάρχουν κάποια μοντέλα που κοστίζουν κάμποσα χρήματα, είτε επειδή περιέχουν πολύ εξελιγμένη τεχνολογίας ή λόγω των πλούσιων χαρακτηριστικών τους. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί μια αγορά που εξυπηρετεί πλούσιους και ιδιώτες που θέλουν ιδιαίτερα εξατομικευμένους υπολογιστές ή υπολογιστές με διακοσμήσεις με πολύτιμα μέταλλα και σπάνια πετράδια. Μερικά τέτοια μοντέλα κοστίζουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

24k Gold MacBook Pro – 30.000 δολάρια: Ένα MacBook Pro είναι από μόνο του κάτι το φοβερό, αλλά αυτό καλύπτεται με χρυσό 24 καρατίων. Το λογότυπο της Apple είναι επιστρωμένο με διαμάντια σε διάφορα χρώματα.

Δείτε και άλλους ακριβούς υπολογιστές εδώ


Φωτογραφίες και ενδιαφέροντα πράγματα για την Φρίντα Κάλο

Για να μάθει κανείς την καλλιτέχνιδα Φρίντα Κάλο, θα πρέπει να κατανοήσει τη σωματική ταλαιπωρία που είχε υποστεί.

Μέσα από τις φωτογραφίες και τα γεγονότα που ακολουθούν, φωτίζεται τόσο η ταραχώδης ζωή της, όσο και η λαμπρή τέχνη που ενέπνευσε αυτή η ζωή.

Η Κάλο συνειδητοποίησε ότι αφού είχε διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα ότι οι γονείς της της έδιναν περισσότερη προσοχή απ' ό,τι στο παρελθόν.

Η Κάλο ήταν γράφτηκε στην Εθνική Προπαρασκευαστική Σχολή στην ηλικία των 13, όπου ήταν μια από τα μόλις 35 κορίτσια ανάμεσα σε 2000 σπουδαστές.

Στην Εθνική Προπαρασκευαστική Σχολή, η Κάλο συνάντησε το μελλοντικό σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα. Η Κάλο ήταν 15 και ο Ριβέρα 36. Ήταν ένας διάσημος καλλιτέχνης και η Κάλο τον ερωτεύτηκε ακαριαία.

Σε αυτό το οικογενειακό πορτρέτο, η μόλις 18 ή 19 χρονών Κάλο, είναι ντυμένη με κοστούμι και τα μαλλιά της κολλημένα πίσω. Αυτός ήταν ο τρόπος της για να εκφράζει την κάπως ανδρόγυνη ταυτότητά της, ενώ ταυτόχρονα κάλυπτε το μαραμένο από την πολιομυελίτιδα πόδι της.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Φωτογραφίες φωτογράφων του Magnum της 11ης Σεπτεμβρίου




Περισσότερες εδώ


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου