Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Χιλιάδες κύβοι του Ρούμπικ σε τεράστια ψηφιδωτά

Το ψηφιδωτό του Μακάο τη νύχτα

Μια ομάδα καλλιτεχνών "έπεσε" πάνω σε ένα τεράστιο και πολύχρωμο μωσαϊκό που καταλαμβάνει 650 τετ. μέτρα. Με γρήγορα και επιδέξια δάχτυλα έστριβαν χιλιάδες κύβους του Ρούμπικ και στη συνέχεια τοποθέτησαν στρατηγικά κάθε κύβο. Σωροί από δίσκους βινυλίου, τουβλάκια Lego, μολύβια, ταινίες και ένα εντυπωσιακό βουνό από τους εν λόγω κύβους δημιούργησε την βάση της Cube Works στο Τορόντο του Καναδά, ένα στούντιο τέχνης που χτίζει τεράστια και περίπλοκα ψηφιδωτά.



Ο Μυστικός Δείπνος που αποτελείται από πάνω από 4.000 κύβους

Ενώ το 8 ετών στούντιο χρησιμοποιεί πολλά είδη παιχνιδιών ως μέσο, ειδικεύεται στους κύβους του Ρούμπικ. Οι καλλιτέχνες του Cube Works έχουν αναδημιουργήσει μερικά από τα πιο διάσημα αριστουργήματα τέχνης. Το τελικό αποτέλεσμα κυμαίνεται από τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι με 4.050 κύβους μέχρι το μεγαθήριο των 85.794 κύβων που απεικονίζει τον ορίζοντα του Μακάο στην Κίνα.

Η Γέννεση Του Αδάμ με πάνω από 12.000 κύβους, χρειάστηκε πάνω από 200 ώρες μόνο και για να μετατραπεί ο αρχικός πίνακας στα pixel των έξι χρωμάτων

Μια ομάδα του στούντιο, συνήθως από ένα έως τρία άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του έργου, στρίβουν και στρίβουν κύβους. Ο επικεφαλής μπορεί να συγκεντρώσει από 700 έως 1.000 κύβους την ημέρα. Οι περισσότεροι απ' αυτούς λύνονται σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα!

Ο Clint Eastwood με κύβους

Ένα μέσου μεγέθους έργο χρειάζεται περίπου μια ή δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ το ψηφιδωτό του Μακάο χρειάστηκε δύο εβδομάδες.

Ο Frank Sinatra με μολύβια

"Tattoo You" από δίσκους

Ο Bob Marley με κύβους

Δείτε και το βίντεο με το ψηφιδωτό του Μακάο:



από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου