Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μια συλλογή με vintage selfies διάσημων

Ο Άντι Γουόρχολ σε μια φωτογραφία με τίτλο "Self Portrait (Eyes Closed)", λήφθηκε το 1979 και είναι Polaroid μεγάλου μεγέθους

Δείτε μια συλλογή με vintage selfies διάσημων, πολύ πριν τα smartphone ή τις webcam.



Δείτε ακόμη:
Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των selfie
Αυτο-πορτρέτα μπροστά σε καθρέφτες από τις πρώτες ημέρες της φωτογραφίας

Ο Αμερικανός στρατηγός και πολιτικός Colin Powell ανέβασε αυτή την φωτογραφία στο Facebook τον Μάρτιο του 2014 με την εξής ατάκα: "Τραβούσα selfies 60 χρόνια πριν από το Facebook, παίδες. Φάε τη σκόνη μου Ellen!", εννοώντας την Έλεν ΝτιΤζένερις.


Ο Κένεντι, η Τζάκι και η Έθελ Κένεντι σε μια selfie χωρίς ημερομηνία


Εξώφυλλο του περιοδικού Life με την selfie του David G. Simons, μέσα από το πειραματικό αερόστατό του, Manhigh ΙΙ, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1957. Με το αερόστατό του, ο Simons ανέβηκε στα 101.516 πόδια, θέτοντας ρεκόρ για την ψηλότερη επανδρωμένη πτήση αερόστατου στις 19 Αυγούστου του 1957


Ο Buzz Aldrin σε selfie κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini ΧΙΙ το 1966


Ο Ρίνγκο Σταρ χρησιμοποίησε αυτή τη selfie, χωρίς ημερομηνία, τη δεκαετία του 1960 για το εξώφυλλο του βιβλίου του, "Photograph"


Selfie χωρίς ημερομηνία του Charles Lutwidge Dodgson, περισσότερο γνωστό με το ψευδώνυμο του Λιούις Κάρολ, του συγγραφέα του Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Ο Λιούις Κάρολ ήταν ένας από τους Βρετανούς ερασιτέχνες φωτογράφους που διακρίθηκαν κατά τα πρώτα χρόνια της φωτογραφίας. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει το 1856.


Ο Αμερικανός φωτογράφος, μουσικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Gordon Parks, γνωστός από τα φωτογραφικά δοκίμια του για το περιοδικό Life. Ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας του 1971 "Shaft". Εδώ, σε μια selfie το 1948.


Ένα "Self Portrait", όπως είναι ο τίτλος της selfie, του φωτογράφου Alfred Stieglitz το 1907


Η φωτογράφος Ilse Bing σε ένα "Self-Portrait in Mirrors", όπως είναι ο τίτλος της φωτογραφίας, το 1931. Η εικόνα χρησιμοποιήθηκε από το MoMA να διαφημίσει την έκθεση "Pictures by Women: A History of Modern Photography" το 2010-2011.

από: abcnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου