Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία του Νίξον με τον RoboCop


Ίσως και να έχετε δει την φαινομενικά τυχαία φωτογραφία του συνταξιούχου 37ου Προέδρου των ΗΠΑ με τον RoboCop.

Πρόκειται για μια φωτογραφία πέρα για πέρα αληθινή, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς κάποια πίστωση ή λεζάντα, αν και η ιστορία της έχει ενδιαφέρον.



Τα μέλη του cast δεν θυμόντουσαν την ύπαρξη της, ενώ μόνο ένας από τους σεναριογράφους θυμήθηκε αόριστα το περιστατικό, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Με λίγο παραπάνω ψάξιμο, αποδείχτηκε ότι η συνάντηση του 1987 μεταξύ του Νίξον και του RoboCop, απαθανατίστηκε από τον διάσημο φωτογράφο του rock n’ roll Chuck Pulin κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης για την προώθηση της ταινίας σε VHS (βιντεοκασέτα). Καμία είδηση δεν συνόδευε την φωτογραφία. Ήταν απλά μια μεσαίου μεγέθους δημοσιότητα που εμφανίστηκε στο τεύχος του περιοδικού Billboard στις 26 Δεκεμβρίου. Επάνω αριστερή γωνία, σελίδα 58.


Όταν ρώτησαν τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον RoboCop, Peter Weller, αν είχε ποτέ χειραψία με τον Νίξον εκείνος επιβεβαίωσε ότι "δεν τον γνώρισα ποτέ".

Για την ιστορία, για να αγοράσει κανείς την κασέτα έπρεπε να πληρώσει 89,98 δολάρια. κανείς τότε δεν αγόραζε τις κασέτες, απλά τις ενοικίαζε. Όταν το 1986 βγήκε το Top Gun, η κασέτα είχε τιμή αγοράς 25 δολάρια, κάτι που προκάλεσε σάλο, ενώ η κασέτα του Rocky Horror Picture Show του 1975 κοστολογούνταν στα 120 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου