Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η monopoly κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση λόγω περιορισμών στην παραγωγή


Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κατασκευάστρια εταιρεία της βρετανικής έκδοσης της monopoly, John Waddington Ltd., παρήγαγε μια "πολεμική" έκδοση, λόγω των περιορισμών στην προσφορά. Οι κανόνες άλλαξαν, τα πιόνια αντικαταστάθηκαν και αντί για τα ζάρια χρησιμοποιήθηκε ένας τροχός.




Ο χρήστης του Reddit flatcap_monty απόκτησαν πρόσφατα μια τέτοια έκδοση, ένα "War Time Pack", και μοιράστηκαν ένα συναρπαστικό άλμπουμ με λεπτομερώς για τις διαφορές.



Όλα τα νομίσματα και οι κάρτες ήταν τυπωμένα σε φθηνότερο χαρτί και τα πιόνια του παιχνιδιού αντικαταστάθηκαν με χάρτινα που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε κομμάτια από ξύλο.

Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν ο τροχός που αντικατέστησε τα ζάρια. Το σχέδιο είναι απλό και αποτελεσματικό.

Ακόμη και οι κανόνες αναθεωρήθηκαν για πιο γρήγορο παιχνίδι. Προστέθηκε χρονικό όριο.

Τα σπίτια και τα ξενοδοχεία απλοποιήθηκαν.



Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η John Waddington Ltd. έβγαλε και ειδικές εκδόσεις αιχμαλώτων πολέμου του "War Time Pack" και διανεμήθηκαν από ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουν να διαφύγουν. Μυστικοί χάρτες ήταν τυπωμένοι σε ύφασμα ή μετάξι (δεν έκαναν θόρυβο και μπορούσαν να βραχούν), εργαλεία για τη διαφυγή τους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με τον πόλεμο ήταν κρυμμένα στο κανονικό κουτί ή ακόμη και στο ταμπλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου