Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η ψυχεδελική Rolls-Royce του Τζον Λένον


Ήταν κίτρινη και διέθετε τηλεόραση, ψυγείο, τηλέφωνο και πικάπ

Δείτε ακόμη:
Όταν ένας μαχαραγιάς χρησιμοποίησε 6 νέες Rolls Royce σαν απορριμματοφόρα!
Αυτοκίνητα αντίκες σαπίζουν στο δάσος γιατί έτσι θέλει ο ιδιοκτήτης τους
30 Ιανουαρίου 1969: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση των Beatles

Στις 3 Ιουνίου του 1965, ο Τζον Λένον οδήγησε μια Rolls Royce Phantom V, με αριθμό κυκλοφορίας FJB111C. Είχε μήκος 5,8 μέτρα, με αμάξωμα λιμουζίνας και ήταν μαύρη. Το όχημα κόστισε 6.000 λίρες Αγγλίας.

Το επόμενο έτος, ο Λένον μετέτρεψε το πίσω κάθισμα σε διπλό κρεβάτι, πρόσθεσε μια τηλεόραση, ένα ψυγείο, ένα τηλέφωνο, έναν πικάπ και έβαλε φιμέ τζάμια. Αλλά πίστευε ότι το αυτοκίνητο χρειαζόταν κάτι ακόμα.

Μετά από αίτημα του Λένον, το αυτοκίνητο βάφτηκε κίτρινο. Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε ένα κάρο τσιγγάνων. Ένα ζώδιο σχεδιάστηκε στην οροφή, ενώ πάπυροι και λουλούδια βάφτηκαν στις πλευρές και τους τροχούς.


Παρά την εκκεντρικότητα αυτή -και τα τόσα χρήματα- στη Rolls του, ο Λένον ήταν γνωστός ως κακός οδηγός. Πέρασε τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης το 1965, στα 25 του, αλλά σπάνια οδήγησε, προτιμώντας αντ' αυτού να χρησιμοποιεί κάποιον από τους δύο οδηγούς του.

Ωστόσο, οδηγούσε σίγουρα την 1η Ιουλίου του 1967, όταν, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Σκωτία, έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα χαντάκι (όχι την Rolls-Royce, αλλά το πιο "ταπεινό" Austin Maxi). Η Γιόκο Όνο, ο γιος του Τζούλιαν και η κόρη της Γιόκο, η Κιόκο, ήταν επίσης στο αυτοκίνητο.

Μετά το περιστατικό, ο Λένον εγκατέλειψε την οδήγηση για τα καλά.


Έστειλε το αυτοκίνητο στην Αμερική και το 1977 το έδωσε στο Ινστιτούτο Smithsonian. Εκτέθηκε για λίγους μήνες αλλά αποσύρθηκε μετά από λίγη καιρό καθώς το Smithsonian δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την ασφάλιση του.

Το 1985, το Smithsonian έβγαλε σε πλειστηριασμό το αυτοκίνητο στον οίκο Sotheby έναντι 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία. Σήμερα εκτίθεται στο Royal BC Museum στη Βικτόρια στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά.

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου