Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Όταν το λιοντάρι της MGM είχε αεροπορικό ατύχημα και επιβίωσε με σάντουιτς

Η ηχογράφηση του βρυχηθμού του Leo (1928)

Για τον Lio, το λιοντάρι της MGM, τα έχουμε ξαναπεί παλιότερα. Δεν είναι ένα λιοντάρι, αλλά επτά. Ο Slats ήταν κατά τη διάρκεια του βωβού κινηματογράφου.

Ο πρώτος βρυχηθμός που ακούστηκε ήταν του Jackie το 1928. Ο Telly και ο Coffee χρησιμοποιήθηκαν πολύ λίγο. Ο Tanner χρησιμοποιήθηκε στην Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ. Ο George χρησιμοποιήθηκε από το 1956 μέχρι το 1958. Σήμερα χρησιμοποιείται ο Leo.



Ο Jackie, γεννημένος το 1915, είναι που εμφανίζεται στην έναρξη της ταινίας "ο Μάγος του Οζ" του 1939 καθώς και ακόμα ... πάνω από 100 ταινίες, μεταξύ των οποίων πολλές με τον Ταρζάν.

Η Γκρέτα Γκάρμπο με τον Leo (1925)

Για να αυξήσουν τη δημοτικότητα των προϊόντων τους, η MGM έκανε μια περιοδεία με τον Jackie σε όλες τις ΗΠΑ -της δόθηκες ο τίτλος "Leo the MGM Flying Lion".

Ο Leo στο κλουβί στο αεροπλάνο

Για ένα ακροβατικό τον Σεπτέμβριο του 1927, το studio μετέτρεψε ένα αεροπλάνο Ryan Brougham. Τοποθέτησαν στο αεροπλάνο δεξαμενές με γάλα, νερό και επιπλέον καύσιμα και ενσωμάτωσαν ένα κλουβί στον κορμό του για να στεγάσουν τον Jackie.

Το κλουβί του Leo στο αεροπλάνο

Πέντε ώρες στην πτήση από το Σαν Ντιέγκο προς τη Νέα Υόρκη, μετά από μια απογείωση που καλύφθηκε εκτεταμένα από τα ΜΜΕ, το αεροπλάνο συνετρίβη στην έρημο της Αριζόνα.

Διασώστες στο σημείο της συντριβής

Ο πιλότος, Martin Jenson, άφησε τον Jackie στο κλουβί μαζί με τις προμήθειες -το γάλα, το νερό και μερικά σάντουιτς- πριν φύγει για να βρει βοήθεια. Μετά από τέσσερις ημέρες, ο Jenson βρήκε ένα τηλέφωνο και κάλεσε την MGM. Η πρώτη ερώτηση που του έκαναν ήταν, "Πώς είναι το λιοντάρι;"

Ο Leo μεταφέρεται ασφαλής πίσω στο studio

Ο Jackie σώθηκε χωρίς να πάθει τίποτα και κέρδισε το παρατσούκλι "Leo the Lucky" (Λέο ο Τυχερός). Αποσύρθηκε στον ζωολογικό κήπο της Φιλαδέλφεια το 1931 και πέθανε μετά από καρδιακά προβλήματα το 1935.

Τα απομεινάρια του κλουβιού του Jackie παραμένουν στο μέρος του ατυχήματος μέχρι και σήμερα.

Ολόκληρη η ιστορία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου