Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εμβληματικές φωτογραφίες από μια άλλη οπτική γωνία


Η προοπτική είναι πολλές φορές αυτό που κάνει τη διαφορά. Και στην περίπτωση αυτών των διάσημων φωτογραφιών, βλέποντας τη σκηνή από μια διαφορετική οπτική γωνία μπορεί να έχει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι εμβληματικές φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από διαφορετικές οπτικές γωνίες απ' ότι τις ξέρουμε.



Ο Μοχάμεντ Άλι ρίχνει νοκ άουτ τον Σόνι Λίστον


Η φωτογραφία στην αρχή με τον Άλι πάνω από τον πεσμένο Λίστον το 1965 παραμένει η πιο εμβληματική φωτογραφία στην ιστορία όλων των αθλημάτων. Δείτε όμως και από πάνω. Βγάζει ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα.


Ο Tank Man στην πλατεία Τιεν Αν Μεν



Και ποιος δεν έχει δει τον "Tank Man" το 1989 στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Δείτε τον όμως και από αυτήν την οπτική γωνία, που τον δείχνει όση ώρα περίμενε τα άρματα. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο άνθρωπος αυτός από εκείνη την ημέρα.


Ο Batman και Robin ανεβαίνοντας ένα κτήριο


Κάπως έτσι γυρίζονταν οι σκηνές του Adam West και Burt Ward για την τηλεοπτική σειρά του 1960 Batman.


Η ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ "Έχω ένα όνειρο"


Ενώ 250.000 διαδηλωτές είδαν τον Κινγκ να εκφωνεί τον διάσημο λόγο του στην Ουάσιγκτον το 1963, σχεδόν κανείς δεν την είδε από το άγαλμα του Λίνκολν.


Οι Beatles περιμένουν στην Abbey Road


Οι John, Ringo, Paul και George περιμένουν για να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο του 11ου δίσκου τους.


Η Μέριλιν Μονρόε ενώ γυρίζει τη σκηνή στον εξαερισμό


Αυτή η σκηνή είναι ίσως η πιο γνωστή φωτογραφία της. Ο μύθος λέει ότι η ίδια σκηνή αποτέλεσε αφορμή για το διαζύγιο της με τον ΝτιΜάτζιο.


Το φέρετρο του JFK στο Καπιτώλιο


Από πάνω, βλέπουμε τους πενθούντες συγκεντρωμένους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κένεντι ενώ το φέρετρό του βρίσκεται στο Καπιτώλιο. Οι φρουροί έπρεπε να κοιτούν προς τα έξω, προς το πλήθος, αλλά η Τζάκυ σκέφτηκε ότι ο σύζυγός της φαινόταν μοναχικός έτσι και τους ζήτησε να κοιτούν προς τα μέσα


Η φωτογραφία της μετανάστριας μάνας από μακριά


Η φωτογραφία της Ντοροθέα Λανγκ "Migrant Mother" είναι από τις πιο διάσημες εικόνες της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 1929. Σε αυτήν την λήψη όμως, η Florence Owens Thompson ξαφνικά φαίνεται όχι και τόσο δυνατή. Μοιάζει τσακισμένη και αβοήθητη.


Το πλήθος στο Woodstock από ψηλά


Πόσοι είναι 400.000; Πολλοί, απ' ότι φαίνεται από την αεροφωτογραφία του Woodstock το 1969.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου