Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το τρένο και το λεωφορείο της ταινίας "ο Φυγάς" βρίσκεται ακόμα στην τοποθεσία της σκηνής


Εκτός από την σκηνή που ο Χάρισον Φορντ πηδάει από τον καταρράκτη στο φράγμα, η πιο εικονική σκηνή της ταινίας "Ο Φυγάς" (αυτήν που προβάλει γνωστό κανάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα μη και τυχόν ξεχάσαμε κάποια τελεία...) είναι όταν μια εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούεται με το λεωφορείο που μεταφέρει τον Richard Kimble. Αυτό λοιπόν το τρένο και το λεωφορείο βρίσκονται στην οροσειρά Σμόκι.



Η σκηνή γυρίστηκε σε ένα τμήμα του σιδηρόδρομου της οροσειράς χρησιμοποιώντας τα πιο πρακτικά ειδικά εφέ: ένα πραγματικό τρένο και ένα πραγματικό λεωφορείο. Η ταινία γυρίστηκε πολύ πριν τα CGI εφέ γίνουν κάτι σίγουρο για τα γυρίσματα ταινιών και αντί οι δημιουργοί της ταινίας να χρησιμοποιήσουν μινιατούρες τοποθέτησαν απλά ένα κανονικού μεγέθους λεωφορείο στη διαδρομή ενός τραίνου εμπορευματικών μεταφορών και άφησαν τη φυσική να κάνει τα υπόλοιπα. Το λεωφορείο σχεδόν κόπηκε στη μέση από την πρόσκρουση και το τρένο εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση, αφήνοντας τίποτα άλλο παρά παραμορφωμένα συντρίμμια στο πέρασμά του.


Στην ταινία, ο φυγάς Richard Kimble μόλις που επιβιώνει από την καταστροφή για να βρει τον άνδρα που σκότωσε τη γυναίκα του. Αλλά στην πραγματική ζωή, τα συντρίμμια του τρένου και του λεωφορείου σκουριάζουν κοντά στο σημείο όπου είχαν καταστραφεί. Το τρένο εξακολουθεί να φέρει το λογότυπο "Illinois Southern" και το λεωφορείο εξακολουθεί να μοιάζει με μέσο μεταφοράς καταδίκων.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου