Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το παράξενο "D" στο λογότυπο της Disney


Παρατηρώντας κανείς το λογότυπο της Disney μπορεί να προσέξει ότι το "D" δεν μοιάζει και τόσο με... "D". Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που βλέπουν το γράμμα "G" ανάποδα.



Το εν λόγω λογότυπο εμφανίστηκε το 1984, όταν ο Michael Eisner ανέλαβε CEO της The Walt Disney Company και βοήθησε να αναζωογονηθεί το στούντιο που αγωνιζόταν μετά το θάνατο του ιδρυτή του. Αυτό συνέπεσε με την εξάπλωση του βίντεο και τις κασέτες VHS. Έτσι γέμισε ο τόπος με τις ταινίες της Walt Disney με το παράξενο "D".

Αν και αυτό το λογότυπο είναι φαινομενικά η υπογραφή του Ουώλτ Ντίσνεϋ, αν την συγκρίνει κανείς με εκείνη που έκανε ο ίδιος όπως φαίνεται στο "What's My Line?" του 1954. Παρά το γεγονός ότι και τα δυο "D" έχουν στριφογυριστά άκρα, είναι εντελώς διαφορετικά:


Επίσης, συγκρίνετέ το με το λογότυπο της Disney πριν από το θάνατο του Ντίσνεϋ το 1966. Μοιάζει με το γραφικό χαρακτήρα κάποιου άλλου. Δείτε την εισαγωγή του "Walt Disney's the Wonderful World of Color" το 1964:


Γιατί τόσες σημαντικές διαφορές;

Η υπογραφή του Ντίσνεϋ άλλαζε τόσο πολύ επειδή ο ίδιος την άλλαζε. Ο Ub Iwerks, ο πιο διάσημος animator όλων των εποχών της Disney, αναφέρει στη συνάντηση του με τον Ντίσνεϋ το 1919, όταν ένας "17χρονος Ντίσνεϋ σχεδίαζε διαφορετικές υπογραφές".

"Η υπογραφή της Ντίσνεϋ του 1920 δεν μοιάζει με την υπογραφή του στη δεκαετία του 1950 ή του '60", γράφει ο εμπειρογνωμόνων Phil Sears. "Ο Ντίσνεϋ συνειδητά σχεδίαζε από την αρχή την υπογραφή του όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που άλλαζε μορφή στον Μίκυ Μάους". Είναι δύσκολο να ελεγχθούν για την γνησιότητά τους οι υπογραφές του Ντίσνεϋ εξαιτίας αυτού και λόγω του γεγονότος ότι οι εργαζόμενοι του στούντιο είχαν το δικαίωμα να υπογράφουν με το όνομά του σε αναμνηστικά, κόμικς κ.ά..

Επειδή το τρέχον λογότυπο της Disney εμφανίζεται πριν από 18 χρόνια, είναι πιθανό να σχεδιάστηκε μετά το θάνατό του και είναι μια υπερβολική ή στυλιζαρισμένη εκδοχή μιας από τις πραγματικές υπογραφές του.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου