Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ένα παράξενο σύννεφο με 2 αιχμηρές άκρες


Όταν είδα την φωτογραφία σκέφτηκα αμέσως ότι πρόκειται για κάποιο hoax. Διάβασα τα σχόλια στο reddit και το παρουσιάζω με κάθε επιφύλαξη.
 
 

Σίγουρα δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί. Ο redditor ZormLeahcim τράβηξε την παραπάνω φωτογραφία που δείχνει ένα σύννεφο με δυο αιχμηρές άλτες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 29 Νοεμβρίου στις 9:30 ώρα Ελλάδας (2:30 ET) στο Bedford της Μασαχουσέτης.

Στα σχόλια, ένας χρήστης αναφέρει ότι, "μια ενιαία, πολύ επίπεδη επιφάνεια σε ένα σύννεφο προκαλείται από ένα πολύ συγκεκριμένο μέτωπο -διαφορές στην πίεση και τη θερμοκρασία του αέρα. Ωστόσο, αυτό δεν θα μπορούσε να εξηγήσει την άλλη επίπεδη επιφάνεια, εκτός φυσικά και αν υπάρχουν δύο μέτωπα (ή τρία. Δύο για να δημιουργηθεί το παράξενο μέτωπο και το τρίτο που περιέχει τα σύννεφα). Είναι επίσης πιθανό ότι το δεύτερο άκρο είναι απλά μια ψευδαίσθηση και το βλέπουμε από κάποια οπτική γωνία".


Κάποιος άλλος αναφέρει ότι βρήκε μια φωτογραφία από δορυφόρο που φαίνεται ότι δείχνει το ίδιο σύννεφο. "Το πρώτο μέτωπο που παράγει τη μεγάλη μάζα του νέφους και το άκρο στο πάνω τμήμα είναι ένα ζεστό μέτωπο. Το δεύτερο άκρο δημιουργείται από ένα θαλάσσιο στρώμα. Προσέξτε ότι δεν υπάρχουν σύννεφα κατά μήκος της ακτής μεταξύ Μέιν και Καναδά μέχρι το ακρωτήριο Cod. Η γεωγραφία των ακτών γύρω από το λιμάνι της Βοστώνης δημιουργεί το συγκεκριμένο σχήμα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου