Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το Stampede Trail και το 142 Magic Bus


Το Stampede Trail είναι ένας δρόμος που βρίσκεται στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα. Ένα τμήμα του είναι ασφαλτοστρωμένο, αλλά το υπόλοιπο της διαδρομής αποτελείται από ένα επικίνδυνο μονοπάτι που ακολουθεί την αρχική διαδρομή.




Το 1961 η Yutan Construction ξεκίνησε την αναβάθμιση του μονοπατιού για να χρησιμοποιείται από φορτηγά για τη μεταφορά μεταλλεύματος από τα κοντινά ορυχεία. Το έργο σταμάτησε το 1963 αφού κατασκευάστηκαν 80 χλμ δρόμου. Παρά το ότι διασχίζει πολλά ποτάμια, δεν κατασκευάσθηκαν γέφυρες.


Το Stampede Trail οδηγεί στο περίφημο "Magic Bus" στο οποίο ο Κρις Μακάντλες (Christofer "Alex" Johnson McCandless) έζησε για αρκετούς μήνες -από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 1992. Η ζωή του νεαρού άνδρα αφηγείται στο μπεστ-σέλερ "Into the Wild" (Ταξίδι στην Άγρια Φύση) του δημοσιογράφου Τζον Κρακάουερ (Jon Krakauer) που έγινε και ταινία από τον Σον Πεν το 2007.


Το ερειπωμένο λεωφορείο έγινε τόπος προσκυνήματος. Τουρίστες έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου για να το επισκεφθούν. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο εύκολο να φτάσει κανείς εκεί και χρειάζεται μεγάλη πορεία (40 χλμ), μέσω της τούνδρα. Ο δρόμος δεν είναι και τόσο καλοδιατηρημένος μιας και δεν χρησιμοποιείται και είναι εύκολο να χαθεί κανείς στην ύπαιθρο της Αλάσκα. Στα μισά του δρόμου για το λεωφορείο, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο: ο ποταμός Τεκλανίκα (Teklanika). Το να διασχίσει κανείς το ποτάμι είναι επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ρευμάτων. Στη μέση του καλοκαιριού, το ποτάμι είναι πολύ φουσκωμένο και η διέλευση δεν επιτρέπεται.


Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες έχουν βανδαλίσει το λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου