Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Νεκροταφείο διαστημικών οχημάτων: Εκεί που "πεθαίνουν" τα διαστημόπλοια

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Καθώς τα διαστημόπλοια, οι διάφοροι σταθμοί και οι δορυφόροι συντρίβονται στη Γη, πολλά από αυτά πέφτουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον Ειρηνικό ωκεανό έξω ακριβώς από τη Νέα Ζηλανδία. Για χρόνια βρίσκονται βυθισμένα στο βυθό της θάλασσας σε ένα μέρος που είναι πλέον γνωστό ως Νεκροταφείο Διαστημικών Οχημάτων.



Εδώ βρίσκεται το Νεκροταφείο διαστημικών οχημάτων

Καθώς ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών και των μικρότερων δορυφόρων απλά καίγονται κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης, τα μεγαλύτερα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρους διαστημικούς σταθμούς, πρέπει να απορρίπτονται με τρόπο που να είναι ακίνδυνα στο κοινό. Και πιο μέρος μπορεί να είναι καλύτερο από τα βάθη του ωκεανού; Ανάμεσα στα σκάφη που έχουν αυτοβυθίστηκε στο σημείο είναι μη επανδρωμένοι δορυφόροι, κουτιά με τα κόπρανα των αστροναυτών και ενδεχομένως, και το πιο αξιοσημείωτο, ολόκληρος ο παροπλισμένος ρωσικός διαστημικός σταθμός Mir.

Ο Mir

Πολλοί εικάζουν ότι την ημέρα που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα πρέπει να κατέβει στη Γη, και αυτός θα "πεθάνει" στο ίδιο σημείο. Τα συσσωρευμένα διαστημικά σκουπίδια μπορεί τελικά να γίνουν τόσα πολλά που μπορεί να δημιουργηθεί κάτι σαν φουτουριστικός ύφαλος και να διατηρηθεί το ιστορικό των προσπαθειών μας για την εξερεύνηση του διαστήματος και θα περιμένουν να ανακαλυφθούν από τους αρχαιολόγους του μέλλοντος.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου