Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αυτό το δέντρο κάνει 40 διαφορετικούς καρπούς!


Το "Δέντρο των 40 Καρπών" είναι μια σειρά υβριδικών δέντρων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον καλλιτέχνη Sam Van Aken. Κάθε δέντρο παράγει πάνω από 40 διαφορετικούς τύπους πέτρινων φρούτων όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, νεκταρίνια, κεράσια και αμύγδαλα.



Το Δέντρο ανθίζει σε διαφόρους τόνους του ροζ, του βυσσινί και του λευκού την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι φορτωμένο με μια πληθώρα φρούτων.

Σύμφωνα με το Science Alert:

Ο Van Aken χρησιμοποιεί μια τεχνική μοσχεύματος για να προσθέσει περισσότερες ποικιλίες σε κάθε κλαδί ξεχωριστά. Η τεχνική περιλαμβάνει τη λήψη μιας φλούδας από ένα δέντρο μαζί με ένα μπουμπούκι και την εισαγωγή βάζοντας το σε μια τομή στο δέντρο. Στη συνέχεια στερεώνεται και αφήνεται να επουλώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν όλα πάνε καλά, το κλαδί θα κλαδευτεί έτσι ώστε να αναπτυχθεί σαν κανονικό κλαδί του δέντρου.

Ο Van Aken έχει μεγαλώσει 16 τέτοια δέντρα σε μουσεία, κοινοτικά κέντρα και σε ιδιωτικές συλλογές στις ΗΠΑ. Σχεδιάζει να αναπτύξει ένα μικρό περιβόλι με τέτοια δέντρα κάπου μέσα στην πόλη.

Διαβάστε μια συνέντευξη του καλλιτέχνη για το project στο Epicurious.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου