Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

"Κυνήγι δεινοσαύρων": ένα άρθρο από μια εφημερίδα στα τέλη του 19ου αιώνα


Τι θα συνέβαινε αν τα τεράστια πλάσματα που κάποτε κυριαρχούσαν στην γη επέστρεφαν στην ζωή; Και, αλήθεια, πως θα μπορούσε το κυνήγι τους να είναι καλό άθλημα για τους κυνηγούς; Αυτό ακριβώς εξέταζε το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας The Columbus Journal της 6 Μαΐου του 1896.

Ο ανώνυμος αρθρογράφος αποφάνθηκε ότι, "Είναι πολύ καλό, τελικά, που τα εξαφανισμένα ζώα έχουν εξαφανιστεί ... Κανείς δεν θα ήξερε τι να κάνει με αυτά τα τέρατα, και η επιστήμη μας λέει ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα".

Ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν θα μπορούσε το κυνήγι τους να είναι άθλημα:

Ακόμη και ο πτεροδάκτυλος, ο οποίος ήταν από πολλές απόψεις το πιο ευαίσθητο από τα όντα εκείνης της πολύ μακρινής εποχής, δεν θα μπορούσε να κάνει μια αξιοπρεπή σούπα. Το μέγεθος αυτών των θηρίων ήταν τέτοιο ώστε θα ήταν ένα οικονομικά πολύ φτωχό άθλημα. Ήταν τόσο μεγάλα που ο χειρότερος σκοπευτής θα τα πετύχαινε και αφού σκοτωνόντουσαν δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ο αθλητής ο οποίος θα σκότωνε έναν δεινόσαυρο δεν θα μπορούσε να πάρει τα κέρατα του στο σπίτι για να τα επιδείξει στους φίλους του.

Φυσικά, το άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν οι παλαιοντολόγοι ανακαλύψουν την ύπαρξη του Βελοσιράπτορα.

από: io9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου