Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η εξέλιξη του λογότυπου της Warner Bros στα 90 χρόνια ύπαρξης της


Αν βλέπετε παλιές ταινίες μπορεί και να προσέξατε ότι τα λογότυπα των στούντιο δεν άλλαζαν. Η υδρόγειος που γυρνούσε της Universal, το όρος της Paramount, η ασπίδα της Warner Bros., όλα εξειδικεύονταν με την πάροδο του χρόνου, αλλά βασικά παρέμεναν τα ίδια, και μάλιστα εδώ και δεκαετίες.



Όλες οι εταιρίες έχουν τα βασικά λογότυπα τους, που εμφανίζονται στην αρχή της ταινίας, αλλά κάποιες, περιστασιακά, έχουν και κάποιο λογότυπο που αντικατοπτρίζει το θέμα της ταινίας. Η Warner Bros. το έκανε πολύ συχνά.

1923-1929

Δεν μπορούσα να βρω μια καλή συλλογή με όλα τα λογότυπα μαζεμένα, έτσι άρχισα να τα συλλέγω μόνος μου το 2009. Πλέον, πέντε χρόνια μετά, πιστεύω έχω αρκετά για να φτιάξω μια εικόνα με την εξέλιξη του λογότυπου της Warner Bros.

1972-1984

Όλα αυτά τα χρόνια, η ασπίδα της εταιρίας έχει υποστεί μια σειρά από βελτιώσεις. Τρεις παραλλαγές αντανακλούν τις μεταβάσεις στην ιδιοκτησία (Warner Bros.-Seven Arts το 1967, Kinney το 1969 και Warner Communications Inc. το 1972). Το 1984 η Warner Bros. επέστρεψε στην ασπίδα σε ένα background με σύννεφα. Τα εταιρικά ονόματα κάτω από την ασπίδα έχουν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, αλλά το λογότυπο έχει μια ασπίδα από τότε.


Το θέμα είναι μέρος από το ανάλογο του Christian Annyas (Ολλανδός web/graphic designer. Ο Annyas λατρεύει το σινεμά και το σχέδιο, ειδικότερα την τυπογραφία, το λογότυπο και το σχεδιασμό αφίσας). Δείτε ολόκληρο το θέμα του, με όλα τα λογότυπα, καθώς και σε ποιες ταινίες εμφανίστηκε ποιο, στην ιστοσελίδα του εδώ.

Λογότυπο στην αρχή του θέματος: 2011-σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου