Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

10 παράξενοι πύργοι απ' όλο τον κόσμο


Οι πύργοι είναι ψηλές κατασκευές, συνήθως ψηλότερες από τα περισσότερα κτήρια. Αυτά τα κτίρια γενικά κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν λόγω του ύψους τους, και μπορεί να είναι μόνα τους ή ως μέρος μιας ευρύτερης δομής. Δείτε 10 πύργους κάπως πιο διαφορετικούς από τους άλλους.



Δείτε ακόμη:
Το μυστήριο των 13 πύργων του Περού
Η ιστορία μιας βυζαντινής επιγραφής του Πυργετού
11 πύργοι που γέρνουν

Ο Πύργος του Κισσού, Βέλγιο (φωτογραφία πάνω)
Το μουσείο Gruuthuse βρίσκεται στην πόλη Μπριζ και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Ο Πύργος Gruuthuse είναι τμήμα του μουσείου και είναι γνωστός ως Ivy Tower, λόγω του ότι είναι καλυμμένος με κισσό.


Πύργος Guinigi, Ιταλία


Η πόλη της Lucca στην Τοσκάνη της Ιταλίας είναι γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της και τα άθικτα τείχη της. Ανάμεσα στα κτήρια της όμως, ένα είναι πολύ ιδιαίτερο. Στην οροφή του ύψους 44,5 μέτρων Torre Guinigi βρίσκεται ένας κήπος που διαθέτει και βελανιδιές.


Πύργος Kalyazin, Ρωσία


Το καμπαναριό του Kalyazin είναι το μόνο που έχει απομείνει από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε μεταξύ του 1796 και του 1800. Το 1939, ο Στάλιν αποφάσισε να πλημμυρίσει την πόλη για να φτιάξει ένα ταμιευτήρα στον ποταμό Βόλγα.


Ο κεκλιμένος πύργος του Yekaterinburg, Ρωσία


Ο Πύργος της Τηλεόρασης στο Yekaterinburg (Αικατερινούπολη) είναι ένα ψηλό μισοτελειωμένο κτήριο. Οι εργασίες άρχισαν το 1983, αλλά σταμάτησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και ενώ είχε φτάσει σε ύψος 220 μέτρων. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο πύργος θα είχε ύψος 400 μέτρα.


Πύργος Ciechanow, Πολωνία


Ο Πύργος Νερού Ciechanow στην Πολωνία είναι μια υπερβολοειδής δομή, με υπερβολοειδή γεωμετρία η οποία μεγιστοποιεί τη δομική αντοχή με ελάχιστο υλικό. Χτίστηκε το 1972 από τον Jerzy Michal Boguslawsk.


Ο Πύργος των Πειρατών, ΗΠΑ


Ένα ορόσημο στην Laguna Beach της Καλιφόρνια. Χτίστηκε το 1926, για να υπάρχει ιδιωτικό πρόσβαση στην παραλία από ψηλά μέσω μιας σπειροειδούς σκάλας. Έχει ύψος 18 μέτρα.


Cheminée Moretti, Γαλλία


Ο Cheminée Moretti είναι έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Raymond Moretti βρίσκεται στο Courbevoie -μια κοινότητα πολύ κοντά στο κέντρο του Παρισιού. Είναι ένα σύστημα που αποτελείται από 672 fiberglass σωλήνων που κυμαίνεται από 2 έως 30 εκατοστά. Οι σωλήνες είναι βαμμένες σε 19 διαφορετικά χρώματα και έχουν συνολικό μήκος 22 χιλιομέτρων και συνολικό βάρος 27,5 τόνους.


Πύργος Shime, Ιαπωνία


Ο πύργος του πρώην ανθρακωρυχείου Shime κοντά στην πόλη Φουκουόκα είναι ασυνήθιστος ακόμα και για μια χώρα ασφυκτικά γεμάτη από εγκαταλελειμμένα κτήρια. Χρονολογείται από τα μέσα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου -κτίστηκε μεταξύ 1941 και 1943 για να βοηθήσει στην αύξηση της απόδοση ενός ανθρακωρυχείου που ιδρύθηκε το 1889, και είναι πραγματικά ένα θαύμα που οι Σύμμαχοι δεν το διέλυσαν με τους βομβαρδισμούς. Το ορυχείο ανήκε στο Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό ναυτικό και λέγετε ότι απασχολούσε αιχμάλωτους πολέμου των Συμμάχων. Ο πύργος και το ορυχείο λειτούργησε μέχρι το 1964, όταν και έκλεισε οριστικά. Με ύψος 47,65 είναι ένα περίεργο κτήριο, με γραφεία και αίθουσες ελέγχου.


PL Peace Tower, Ιαπωνία


Έχει ύψος περίπου 183 μέτρα. Αυτός ο ασυνήθιστος πύργος βρίσκεται στον Ναό της Τέλειας Ελευθερίας στο Tondabayashi της Οζάκα. Είναι μνημείο για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στους πολέμους όλων των εποχών. Μέσα στον πύργο είναι ένα ιερό στο οποίο, μέσα σε ένα χρυσό δοχείο, βρίσκεται σε μικροφίλμ όλα τα γνωστά ονόματα των θανόντων σε πολέμους!


Ο Πύργος του Μόντρεαλ, Καναδάς


Είναι ενσωματωμένος στη βάση του Ολυμπιακού Σταδίου του Μόντρεαλ, είναι ο ψηλότερος κεκλιμένος πύργος στον κόσμο με 175 μέτρα ύψος. Η γωνία των 45 μοιρών του προκαλεί δέος, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας έχει κλίση μόλις 5 μοίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου