Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Παράξενα πράγματα που έπεσαν από τον ουρανό!


Από τον ουρανό δεν πέφτουν μόνο η βροχή, το χιόνι, άντε και κανένας μετεωρίτης. Κατά καιρούς, έχουν αναφερθεί και κάποια παράξενα πράγματα, που κανένας δεν περίμενε πως θα ήταν ... ουρανοκατέβατα. Το 2001, σε διάφορα μέρη της Ινδίας αναφέρθηκαν πως έπεφταν από τον ουρανό κάτι μυστηριώδη κόκκινα αντικείμενα που κάποιοι πίστεψαν πως περιείχαν εξωγήινα μικρόβια.



Κρέας
Το 1876 ο ουρανός πάνω από το Olympian Springs του Κεντάκι "κατέβασε" ... κομμάτια κρέατος μήκους σχεδόν 10 εκατοστών! Η "Louisville Commercial" ανέφερε ότι "δυο κύριοι που δοκίμασαν το κρέας εξέφρασαν την άποψη πως πρόκειται για αρνίσιο κρέας ή ελαφιού". Ένας επιστήμονας της Royal Microscopical Society της Μεγάλης Βρετανίας υπέθεσε πως γεράκια που είχαν χορτάσει με κουφάρια αλόγων, πέταξαν πάνω από την πόλη και έκαναν εμετό!

Καλαμάρια
Τον Ιούνιο του 1997, ένας άντρας που ψάρευε στα νησιά Φόκλαντ έπεσε σε κώμα για δυο ημέρες όταν τον χτύπησε στο κεφάλι ένα παγωμένο καλαμάρι! Το πως βρέθηκε εκεί το καλαμάρι αποτελεί μυστήριο.

Ζελέ
Το 2008, ένας περιπατητής στην Σκωτία σκόνταψε σε ένα σωρό από ζελέ. Όταν το ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC, εμφανίστηκαν πολλοί ακροατές και ανέφεραν παρόμοιες θεάσεις και έστειλαν φωτογραφίες από όλη τη χώρα. Πολλοί υπέθεσαν πως ήταν εμετός πουλιών που είχαν φάει βατράχια και απέβαλαν τα τοξικά αυγά τους. Επιστήμονες του Macaulay Land Use Research Institute έκαναν τεστ DNA στην ουσία, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ασαφή.

Βατράχια
Καταιγίδα από γυρίνους, βατράχια και ψάρια έπληξαν το νομό Ishikawa στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2009. Οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι το φαινόμενο προκλήθηκε από τους έντονους εποχιακούς τυφώνες που μετέφεραν τα ζώα και τα έριξαν στη γη.

Μπλε σφαίρες


Τον Ιανουάριο, κάποιος άντρας στο Ντόρσετ της Αγγλίας βρήκε 20 διάφανες, ζελατινοειδής μπλε μπάλες διαμέτρου μιας ίντσας διάσπαρτες στην αυλή του. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Bournemouth υπέθεσαν πως ήταν τα αυγά κάποιου υδρόβιου πλάσματος αλλά αργότερα ανακάλυψαν πως αποτελούνταν από πολυακρυλικό νάτριο, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στους κήπους και στις πάνες μωρού και απορροφάει το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου