Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

5 ώρες προσγειώσεων αεροπλάνων σε 30 δευτερόλεπτα


Στις αρχές του 2012 σας είχαμε δείξει μια φωτογραφία του Κορεάτη φωτογράφου Ho-Yeol Ryu όπου κάμποσα αεροπλάνα απογειώνονται στο αεροδρόμιο του Ανόβερο στη Γερμανία.

Η φωτογραφία αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καθηγητή φωτογραφίας και ταινιών Cy Kuckenbaker, ο οποίος έφτιαξε το 25 δευτερολέπτων time-lapse/composite βίντεο που ακολουθεί και που φαίνονται όλα τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Το βίντεο θυμίζει επιδρομή πολεμικών αεροσκαφών!


Landings at San Diego Int Airport Nov 23, 2012 from Cy Kuckenbaker on Vimeo.

"Το σκεπτικό είναι απλό: φωτογραφίζεις το κάθε αεροπλάνο ξεχωριστά σε γαλανό, καθαρό ουρανό, μετά κρατάμε μόνο τα αεροπλάνα αφαιρώντας τον ουρανό σαν να είναι 'πράσινη οθόνη'. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί σε μια γραμμή καρέ από βίντεο. Έκανα μερικά τεστ και είδα πως δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αν υπάρχουν δέντρα στις άκρες της κορνίζας. Για να δώσω στο βίντεο μια αίσθηση πως ο χρόνος περνάει, έκανα μια 8ωρη time-lapse λήψη κάτω από μια κοντινή γέφυρα με την ίδια γωνία και το έβαλα στο βίντεο με τα αεροπλάνα. Στο τέλος πρόσθεσα και έναν νέο ουρανό με σύννεφα".

Τρεις διαφορετικές φωτογραφίας που συνθέτουν ένα καρέ:




Δείτε στο τέλος του βίντεο το -αστείο- μικρό αεροπλάνο που ακολουθεί τα μεγαλύτερα κάπως ... καθυστερημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου