Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προσομοίωση της διπλής έκθεσης με το Photoshop

Παλιότερα σας είχαμε δείξει μια φωτογραφία του Florian Imgrund με αναλογική διπλή έκθεση, που δημιουργήθηκε δηλαδή στην φωτογραφική μηχανή. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το photoshop.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5


Εγώ επέλεξα μια "Αφροδίτη" (δεν την βάζω για ευνόητους λόγους, πηγή) και αυτό το δάσος (πηγή)


Βήμα 1
Ανοίγουμε τη φωτογραφία με το δάσος και πάμε Image -> Adjustments -> Black & White και πατάμε αμέσως ok στο παράθυρο που ανοίγει -εκτός και αν θέλουμε να "παίξουμε" τις διάφορες επιλογές που μας δίνει το πρόγραμμα.



Βήμα 2
Ανοίγουμε την φωτογραφία με την "Αφροδίτη". Για το κάνουμε layer πάμε Layer -> New -> Layer και αμέσως πατάμε ok ή εναλλακτικά διπλό κλικ στην παλέτα των Layer και επιλέγουμε ok στο παράθυρο που ανοίγει. Με όποιον τρόπο σας βολεύει (Magic Wand Tool, Pen Toll, Magnetic Lasso Tool, με μάσκα) επιλέγουμε την ξεφοντάρουμε. Εγώ στην περίπτωση μας επέλεξα με το Magic Wand Tool το background και με το Delete (ή Edit -> Clear) το διέγραψα. Κάνουμε το ίδιο με το δάσος για να το κάνουμε και αυτό το layer ασπρόμαυρο.



Βήμα 3
Ctrl+κλικ στην προεπισκόπηση του layer με την "Αφροδίτη" στην παλέτα των layer για να επιλέξουμε μόνο αυτή. Αμέσως το αντιγράφουμε (Ctrl+C) και το επικολλούμε (Ctrl+V) στο layer με το δάσος. Προσέχουμε να πάει από πάνω του.



Βήμα 4
Ορίζουμε το bleding mode του layer με την "Αφροδίτη" σε Lighten και το τοποθετούμε όπου θέλουμε με το Move Tool (V).


Βήμα 5
Ctrl+κλικ πάλι στην προεπισκόπηση του layer με την "Αφροδίτη" στην παλέτα των layer έχοντας όμως επιλεγμένο το layer με το δάσος, για να επιλέξουμε μόνο το κορμί της. Πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Shift+Ctrl+I (ή Select -> Inverse) και το Delete για να διαγράψουμε τα υπόλοιπα του δάσους γύρω από το κορμί της "Αφροδίτης".


Πατάμε Ctrl+D για να αποεπιλέξουμε την περιοχή. Με το Crop Tool (C) κόβουμε όπου θέλουμε και είμαστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου