Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απλές ιδέες που έγιναν ανάρπαστα παιχνίδια


Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από μια απλή ιδέα ώστε να χορηγηθεί το πολυπόθητο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ωστόσο κατάφεραν να πουλήσουν εκατομμύρια κομμάτια και να μπουν στη λίστα με τα κορυφαία παιχνίδια του κόσμου.

Παρακάτω μπορεί κανείς να δει τα επίσημα σχέδια που κατοχυρώθηκαν και αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες αλλά και κάποια μυστικά κάθε παιχνιδιού.



Ας ξεκινήσουμε με την Monopoly, την οποία πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως μικρογραφία του καπιταλιστικού συστήματος, αφού ως παιχνίδι απεικονίζει με ξεκάθαρο τρόπο τη συγκέντρωση του πλούτου σε μερικούς παίκτες και την ανάγκη να δανεισμού των υπολοίπων. Η πατέντα του παιχνιδιού χορηγήθηκε το 1904. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια κομμάτια σε περισσότερες από 100 χώρες.


Ποια είναι τα πιο γνωστά τουβλάκια; Μα φυσικά τα Lego των οποίων το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε από το γιό του δημιουργού. Ο γιός του Ole Kirk Christiansen κατέθεσε αίτηση για την πατέντα το 1958. Τα Lego πλέον πωλούνται σε περισσότερες από 130 χώρες και έχουν εμπνεύσει πολλούς κατασκευαστές να δημιουργήσουν τεράστια κτίρια αλλά και οχήματα από τα διάσημα τουβλάκια.


Η πατέντα του Meccano χορηγήθηκε η πατέντα το 1906. Πρόκειται για επιτυχία του Franck Hornby, ο οποίος είναι ο άντρας που βρίσκεται και πίσω από τα παιχνίδια Dinky και Hornby Model Railways.


Το 1947 κατοχυρώθηκε η σούστα του Richard James. Είναι γνωστή για την ικανότητά της να κατεβαίνει πολλά σκαλιά.


Σε ένα άλλο σχέδιο διπλώματος ευρεσιτεχνίας απεικονίζονται οι λεπτομέρειες του «Etch-a-Sketch», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ζωγραφίζουν στην επιφάνεια του παιχνιδιού.


Τέλος, έχουμε το Game Boy της Nintendo, τη φορητή παιχνιδοκονσόλα που σημείωσε πωλήσεις που ξεπερνούν τα 118 εκατομμύρια κομμάτια. Η πατέντα χορηγήθηκε το Φεβρουάριο του 1993.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου