Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

10 ευχαριστήριες επιστολές διάσημων προσώπων


 
Στην ιστοσελίδα Letters of Note συγκεντρώνονται από το 2009 εκατοντάδες ενδιαφέρουσες επιστολές, τηλεγραφήματα, σημειώματα και φαξ, από διάσημα πρόσωπα αλλά και «κοινούς» θνητούς.
 
 

Δείτε 10 ευχαριστήριες επιστολές που αποστολείς τους ήταν διάσημοι, αλλά και μια που ... "τα χώνει" στον παραλήπτη της.


1. Σας ευχαριστώ που με προσέχατε στη Σελήνη (φωτογραφία πάνω)
Η ευχαριστήρια επιστολή του Νιλ Άρμστρονγκ προς την ομάδα των μηχανικών της Extravehicular Mobility Unit (EMU) που σχεδίασε και κατασκεύασε την άκατο που τον μετέφερε στη Σελήνη. Την έστειλε στην 25η επέτειο από τη σεληνιακή προσγείωση.


2. Ευχαριστώ που με κάλεσες στον χορό της αποφοίτησης σου

Το 2003 η Nikki Simmons κάλεσε τον Αμερικανό παρουσιαστή, κωμικό, συγγραφέα, παραγωγό και ηθοποιό Conan O'Brien, στον χορό της αποφοίτησης της, αυτό το αμερικάνικο «έθιμο» που έχουμε δει σε πολλές εφηβικές ταινίες. Ο διάσημος το αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας πως είχε παντρευτεί πρόσφατα και πως η σύζυγος του δεν του επέτρεπε να πάει σε τέτοιους χορούς με χαριτωμένες 16χρονες.



3. Ευχαριστώ που δεν με χτύπησες

Το 1974, ο Τζον Λένον εμφανίστηκε μεθυσμένος σε ένα κλαμπ του Λος Άντζελες και αποδοκίμαζε τους Smothers Brothers -δύο κωμικοί που τραγουδούσαν, έπαιζαν και συνέθεταν μουσική- ενώ αυτοί ήταν στην σκηνή και έπαιζαν. Αμέσως ξεκίνησε ένας καυγάς και ανάμεσα τους ήταν και η ηθοποιός Pam Grier -Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού 1997 στην ταινία του Ταραντίνο «Jackie Brown». Την επόμενη μέρα, έλαβε αυτήν την επιστολή από τον Λένον.



4. Ευχαριστώ για τη σαμπάνια

Μερικές φορές το λίγο είναι και το καλύτερο.



5. Σας ευχαριστώ που συμπεριλάβατε τα ζώα στο βιβλίο σας

Αφού ο Μπάρακ Ομπάμα διάβασε με την κόρη του, το βιβλίο του Γιαν Μαρτέλ «Life of Pi» είπε να τον ευχαριστήσει.



6. Ευχαριστώ για το πολύ καλό αυτοκίνητο που έφτιαξες

Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάποιον να τον ευχαριστούν για το δημιούργημα του; Το θέμα βέβαια είναι, τί γίνεται αν προέρχεται από τον Clyde Barrow, των Bonnie και Clyde; Ο θρύλος λέει πως ο Henry Ford έλαβε την επιστολή περίπου ένα μήνα πριν σκοτωθούν οι Bonnie και Clyde το 1934, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αστυνομία ... με 8κίληνδρο Model Β της Ford. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η επιστολή δεν είναι αυθεντική.



7. Ευχαριστώ για τον πίνακα

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ περίμενε 14 χρόνια για να παραλάβει το πορτραίτο της από την Άντι Γουόρχολ, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη σειρά του με την διάσημη ηθοποιό το 1963.



8. Ευχαριστώ για τη μουσική

Είναι απλά ένα μικρό σημείωμα από μια ηθοποιό προς τον άνθρωπο που συνέθεσε τη μουσική για την πρόσφατη ταινία της.


Επειδή η εικόνα δεν είναι καθόλου καθαρή, παραθέτω και το κείμενο:

Dear Henry,

I have just seen our picture – BREAKFAST AT TIFFANY'S – this time with your score.

A movie without music is a little bit like an aeroplane without fuel. However beautifully the job is done, we are still on the ground and in a world of reality. Your music has lifted us all up and sent us soaring. Everything we cannot say with words or show with action you have expressed for us. You have done this with so much imagination, fun and beauty.

You are the hippest of cats – and the most sensitive of composers!

Thank you, dear Hank.

Lots of love
Audrey

9. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην εκπομπή μας

Μια ευχαριστήρια επιστολή από τους Dan Rowan and Dick Martin, προς τον Τζον Γουέιν, που πήγε καλεσμένος στην εκπομπή τους.



10. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να γίνω ο Πρόεδρος σας

Ο Ρίγκαν έγραψε αυτήν την συγκινητική ανοικτή επιστολή προς τον αμερικανικό λαό το 1994, αφού του είχαν διαγνώσει πως έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο πρώην πρόεδρος έζησε άλλα 10 χρόνια.



Bonus: Το ακριβώς αντίθετο

Ας υποθέσουμε πως είστε ο ντράμερ ενός συγκροτήματος και κάποιος γράφει μια κακή κριτική για την τελευταία περιοδεία σας. Τι κάνετε; Αν είστε ο Roger Taylor, ο ντράμερ των Queen, γράφετε ένα γράμμα πάνω σε μια από αυτές τις σακούλες για εμετό στα αεροπλάνα και την στέλνετε στο συντάκτη του Rolling Stone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου