Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Νέα Υόρκη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Απίστευτες φωτογραφίες από τη δεκαετία του '40

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ήταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των Lolita, Dr. Strangelove, 2001: A Space Odyssey και A Clockwork Orange και ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Αμερικής. Σκηνοθέτες όπως οι αδερφοί Κοέν και ο Tim Burton αποτίουν φόρο τιμής στο έργο του σε δικές τους ταινίες, και ακόμη ο Σπίλμπεργκ έχει δηλώσει, "κανείς δεν θα μπορούσε να τραβήξει να έχει καλύτερη εικόνα στην ιστορία".

Στην πραγματικότητα η ικανότητα του Κιούμπρικ πίσω από την κάμερα και η ικανότητά του να δημιουργεί οπτικές ίντριγκες ήταν εμφανής πολύ πριν γίνει διάσημος στο Χόλιγουντ. Στα 17 του ήταν τεράστιο ταλέντο. Το 1945, για 25 δολάρια πούλησε μια φωτογραφία στο περιοδικό Look όπου ένας συντετριμμένος εφημεριδοπώλης αντιδράει στο θάνατο του Φρανκλίνου Ρούζβελτ. Λίγους μήνες αργότερα εντάχθηκε στο προσωπικό του Look για να γίνει ο νεότερος φωτογράφος στην ιστορία του περιοδικού. Συνέχισε να εργάζεται για το περιοδικό μέχρι το 1950 όταν έφυγε για να συνεχίσει στον κινηματογράφο.

Betsy von Furstenberg, Αμερικανίδα γερμανικής καταγωγής ηθοποιός του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου - 1949

Μαθήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια - 1948

Χορεύτριες στο Copacabana Club - 1948

Κορίτσι με κούκλες - 1947

Ο Κιούμπρικ με την χορεύτρια Rosemary Williams - 1948

Λουστραδόροι - 1947

Λουστραδόροι (στον φράχτη) - 1947

Λουστραδόροι (πωλητής) - 1947

Αλλάζοντας λάστιχο - 1946

Ο πυγμάχος Walter Cartier - 1948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου