Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου

 
Έχουμε μπει για τα καλά στον χειμώνα και σε λιγότερο από 1 1/2 μήνα έχουμε Χριστούγεννα. Και τι μ’ αυτό; Σας παρουσιάζουμε 10 παραλίες για να θυμηθούμε το καλοκαίρι! Η αλήθεια όμως είναι πως ελάχιστοι θα ήθελαν να τις επισκεφτούν και να κολυμπήσουν στα νερά τους, γιατί πρόκειται για 10 από τις πιο επικίνδυνες παραλίες.
 
 

Kilauea, Χαβάη, ΗΠΑ (φωτογραφία πάνω)
Είναι ίσως η πιο επικίνδυνη παραλία του κόσμου και αυτό γιατί από το 1983 χύνεται συνεχώς λάβα στον ωκεανό. Επίσης καλό είναι να έχετε τα μάτια σας 14 γιατί υπάρχουν και μεγάλοι καρχαρίες που επιτίθενται σε ανθρώπους.
 
Fraser Island, Αυστραλία


Καλά είναι όποιος επισκέπτεται αυτήν την παραλία, να προσέξει τις προειδοποιητικές πινακίδες και να ακολουθήσει τις οδηγίες και αυτό γιατί στην παραλία αυτή υπάρχουν καρχαρίες, κροκόδειλοι, μέδουσες και οι πιο επικίνδυνες αράχνες του κόσμου. 
 
 
Volusia County, Φλόριντα, ΗΠΑ


Σύμφωνα με επίσημες έρευνες οι περισσότερες επιθέσεις από καρχαρίες έχουν γίνει σε αυτή τη παραλία. Έχουν συμβεί 235 επιθέσεις από το 1882. 
 
 
Praia de Boa Viegem, Βραζιλία


Πρόκειται για μια πολύ γνωστή παραλία για την οποία έχει ανακοινωθεί πως δεν έχει καθόλου καρχαρίες. Αλλά από το 1992 έχουν συμβεί 50 επιθέσεις από καρχαρίες!
Η καταστροφή των παράκτιων οικοσυστημάτων της περιοχής, που προκαλείται από αλιευτικά σκάφη, τους έχουν φέρει πολύ κοντά στην ακτογραμμή.
 
 
Gansbaai, Νότια Αφρική


Είναι η περιοχή κυνηγιού για τους λευκούς καρχαρίες. Εδώ υπάρχει μια αποικία από περίπου 60.000 φώκιες, οι οποίες προσελκύουν πάρα πολλούς λευκούς καρχαρίες.
 
 
Bikini Atoll, Νησιά Μάρσαλ, ΗΠΑ


Αυτό το υπέροχο μέρος έχει καταστραφεί από την ραδιενέργεια καθώς εδώ γίνονται κυρίως πυρηνικές δοκιμές. Ωστόσο, έχει κηρυχθεί ασφαλής, αλλά ακόμη κανείς δεν μπορεί να φάει κανένα από τα τοπικά προϊόντα. Λόγω των πειραμάτων δεν υπάρχουν ψάρια περισσότερο από 60 χρόνια. Οπότε, οι καρχαρίες συνήθως επιτίθενται στους ανθρώπους για να χορτάσουν.
 
 
Chowpatty Beach, Ινδία


Πρόκειται για μια από τις πιο μολυσμένες περιοχές καθώς οι κάτοικοι της Βομβάης ρίχνουν όλα τα λύματα της πόλης σε αυτήν την παραλία. Η μόλυνση της περιοχής έχει γίνει αιτία μεγάλων ασθενειών.
 
 
The Red Triangle, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια. Εδώ υπάρχουν καρχαρίες, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο. 
 
 
Staithes, Αγγλία


Πρόκειται για την πιο μολυσμένη παραλία είναι της Αγγλίας. Το νερό είναι βρώμικο, λόγω ρύπανσης καθώς τα λύματα ολόκληρης της πόλης χύνονται εδώ. Ακόμα και η μυρωδιά που αναδύει το νερό κάνει δύσκολη τη διαμονή έστω και για λίγες ώρες.
 
 
Playa Zipolite, Μεξικό


Τα μεγάλα κύματα καταστρέφουν αυτήν την παραλία. Πολλές φορές έχουν οργανωθεί ομάδες διάσωσης τουριστών, που κινδύνεψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου