Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο τρομακτικές διαδρομές με το τρένο


Από μικρός μου άρεσε το ταξίδι με το τρένο. Ακόμα και σήμερα μου προκαλεί δέος η γέφυρα του Γοργοπόταμου, η γέφυρα της Παπαδιάς και η σήραγγα του Μπράλου. Το ταξίδι με το τρένο είναι -ή μάλλον, ήταν- φτηνό, ενδιαφέρον και συνήθως πιο ασφαλές από τα άλλα μέσα.

Μερικές φορές το ταξίδι γίνεται επικίνδυνο για τους επιβάτες. Όταν η αμαξοστοιχία ανεβαίνει σε επικίνδυνα βουνά, γέφυρες ποταμών, πυκνά και σκοτεινά δάση, σαν τα παραδείγματα που ανέφερα πιο πάνω.

Οι διαδρομές που θα δείτε έχουν ενδιαφέρον και είναι περιπετειώδεις. Είναι ίσως οι πιο τρομακτικές διαδρομές με το τρένο.



Mountain Railways - Ινδία (φωτογραφία πάνω)
Οι Πολεμικοί Σιδηρόδρομοι του Βουνού δημιουργηθήκαν από την British Raj. Αλλά ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται χωρίς να έχουν δημιουργηθεί νέες διαδρομές ή να εκσυγχρονιστούν.
Αυτή η σιδηροδρομική γραμμή διασχίζει τα Ιμαλάια. Κάθε σιδηροδρομική γραμμή περνά μέσα από απόκρημνες πλαγιές της ορεινής περιοχής. Το ταξίδι είναι βαρετό, επώδυνο, αργό και με πάντα με πολύ κόσμο.


White Pass and Yukon διαδρομής - Αλάσκα, ΗΠΑ


Αυτή η διαδρομή χτίστηκε το 1898 και είναι πολύ γνωστή στους τουρίστες. Τα περίπου 32 χλμ μήκος είναι αποτέλεσμα της International Civil Engineering.
Σε όλη τη διαδρομή το πιο επικίνδυνο κομμάτι της είναι η γέφυρα Captain William Moore. Κατασκευάστηκε το 1908 και έχει μήκος 33,5 μέτρα. Διασχίζει ένα χάσμα που δημιουργήθηκε από σεισμό στο βουνό.


Kurunda Scenic Railway - Αυστραλία


Κατασκευάστηκε το 1891. Συνδέει το Kurunda με το Cairns. Περνάει μέσα από το Εθνικό Πάρκο Barron, δύσκολα δάση και σήραγγες.


Bamboo Trains - Καμπότζη


Ο λαός της Καμπότζης είναι πολύ εργατικός και δημιουργικός. Έχουν κατασκευάσει σιδηροδρομικές γραμμές για να μεταφέρουν μπαμπού σε εγκαταλελειμμένα μέρη.
Τα τρένα κινούνται από μικροσκοπικές μηχανές. Μόνο μία γραμμή χρησιμοποιείται, οπότε όταν δύο τρένα διασχίζουν το ίδιο μονοπάτι παίρνει πολύ χρόνο.


The Death Railway - Ταϊλάνδη


Η ιστορία αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής είναι πολύ λυπηρή. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής της.
Περνά μέσα από πολλές ξεχαρβαλωμένες ξύλινες γέφυρες. Το μήκος της είναι περίπου 415 χλμ από το Μπανγκόκ μεχρί τη Μιανμάρ.


Georgetown Loop Railroad - ΗΠΑ


Το μήκος αυτής της διαδρομής είναι μόνο 7,24 χλμ, αλλά βρίσκεται σε ύψος 183 μέτρων στα Βραχώδη Όρη. Το ταξίδι με αυτό το τρένο είναι σαν να ταξιδεύεις στον αέρα.


Argo Gede Train - Ινδονησία


Το τρένο ξεκίνησε το ταξίδι του το 2002. Αυτή η περιοχή έχει όμορφα βουνά, υπέροχες κοιλάδες και μεγάλα ποτάμια, οπότε είναι δύσκολο να κατασκευαστεί. Κανείς δεν τραυματίστηκε ή πέθανε κατά την κατασκευή της.


West Highland Line - Σκωτία


Έχει ανακηρυχτεί ως η κορυφαία σιδηροδρομική διαδρομή από τους αναγνώστες του περιοδικού Wanderlust. Βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.


Nariz Del Diablo - Ισημερινός


Το τρένο ταξιδεύει από τις Άνδεις μέχρι το Alausi. Οι επιβάτες μπορούν να ανέβουν στην οροφή του τρένου.


Trem a las Nubes - Αργεντινή


Είναι ένα από τα καλύτερα ταξίδια με τον σιδηρόδρομο στη Νότια Αμερική. Ολοκληρώθηκε το 1932. Έχει μήκος περίπου 434 χλμ και διαρκεί 16 ώρες.
Το τρένο περνάει από 21 σήραγγες και 29 γέφυρες. Είναι η τρίτη σε υψόμετρο διαδρομή του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου